Читај ми!

Полемика Геј лезбејског инфо центра и Југа Радивојевића

Геј лезбејски инфо центар поднео је притужбу повереници за заштиту равноправности против Позоришта на Теразијама због, како наводе, хомофобичне цензуре у представи "Мамма миа!" у режији Југа Радивојевића. Радивојевић одговара да се глумци држе оригиналног текста и да изговарају све што у њему пише.

Позориште на Теразијама и Југ Радивојевић су, како стоји у притужби, из светски познатог мјузикла избацили геј елементе којих има у оригиналном сценарију, преноси Танјуг.

Ово прекрајање сценарија не би било толико проблематично, наводи се у саопштењу Геј лезбејског инфо центра које је потписао Предраг Аздејковић, да Радивојевић није режирао и словеначку верзију мјузикла у којој нису избачени геј елементи, а што су им потврдиле колеге из словеначке ЛГБТ организације Легебитра.

Сматрајући да је реч о цензури а не уметничкој слободи из Геј лезбејског инфо центра поручују да су разочарани поступком Позоришта на Теразијама, које до сада "није бежало од геј елемената у својим представама, али је дозволило Југу Радивојевићу, који је познат по својим хомофобичним испадима, да цензурише ову представу".

Редитељ представе "Мама миа" Југ Радивојевић је поводом притужбе Геј лезбејског инфо центра рекао да се глумци у комаду држе оригиналног текста и да изговарају све што у њему пише.

"Држимо се оригинала и изговарамо све што пише у оригиналу, а то се може лако проверити ако неко тиме хоће да се бави", навео је Радивојевић за Танјуг.

Коментаришући притужбу, Радивојевић је подсетио на своју представу "Продуценти" од пре пет година, која је, како каже, на неки начин ода геј популацији.

У Кабинету поверенице Танјугу је потврђено да је притужба стигла те да ће поступити у складу са законом о забрани дискриминације и у законском року.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи