Читај ми!

Директор ДЛС: Извлачење апсолутно регуларно

Јавно извлачење бројева у игри на срећу "Лото" било је апсолутно регуларно, каже директор Државне лутрије Александар Вуловић, наводећи да се догодила грешка у графици која не утиче на исправност извлачења бројева.

Александар Вуловић је на конференцији за новинаре рекао да су регуларност извлачења потврдиле и комисија на самом извлачењу и централна комисија за утврђивање добитака, јавља Танјуг.

"Поступак извлачења је био апсолутно регуларан", каже Вуловић, наводећи да је немогуће утицати на исход извлачења.

Вуловић истиче је да се софтвер за извлачење примењује већ десет година, да је део набављен из Хрватске, а да се сад развија нови у сарадњи са Војно техничким институтом.

Упитан да ли ће да поднесе оставку ако надлежни органи утврде да је било намештање, Вуловић је рекао да је то најмањи проблем.

"Сачекајте, све ће доћи на своје", напомиње Вуловић, наводећи да ће у Државној лутрији бити спроведен поступак утврђивања грешке и санкционисање ако је било кршења процедуре.

Упитан о изјави премијера Александра Вучића да је стање у Државној лутрији Србије и даље катастрофално, Вуловић је рекао да он не може ништа да поручује премијеру.

Према његовим речима, то предузеће је у првом кварталу имало добит 22 милиона динара, а у другом кварталу 26 милиона.

Вуловић каже да је Влада Србије оснивач Државне лутрије и да ће то предузеће поштовати све владине одлуке.

Директор ДЛС указује да је данас за 1,5 одсто већа уплата за "Лото", истичући да грађани имају и треба да имају поверење у Државну лутрију Србије.

То предузеће, како каже, стоји на распологању за све информације, наводећи да ће полуинформације и дезинформације с временом добити прави облик.

Одговарајући на питање о приватизацији тог предузећа, Вуловић каже да ће предузеће поштовати све одлуке владе на ту тему, а на питање да ли треба приватизовати Државну лутрију каже да ће време показати.

Председник комисије која је била на извлачењу Љубомир Шкорић наглашава да синоћ није било разлога да се извлачење прекине.

Одговарајући на питање како је могуће да се број 21 прикаже на екрану 30 секунди пре него што је стварно извучен, Шкорић је рекао да је то грешка човека који је уносио бројеве у графици и последица људског фактора, као и да су такви закони вероватноће.

Шкорић додаје да је графика довела до конфузије и наводи да се само извлачење односи на рад бубња и изласка лоптица из њега и да графичка обрада не утиче на извлачење које може да се обави и без ње, као ни на регуларност.

"Ја синоћ нисам имао разлога да реагујем, јер је све било регуларно. Вама је чудно, ја вас потпуно разумем", рекао је Шкорић, одговарајући на више пута постављено новинарско питање зашто комисија није реаговала и како је могуће да се број 21 прикаже на екрану пре него што је стварно извучен.

Додаје да би било нерегуларно да је прекинуо синоћно извлачење и да графичка обрада никако не може да утиче на регуларност.

Током јучерашњег извлачења "Лото" бројева пети број комбинације најпре се појавио на екрану, а тек онда је куглица са тим бројем извучена из бубња.

Након наизглед регуларног извлачења прва три броја - 4, 33, 12, на ред је дошао и четврти број, односно из бубња је извучена четврта куглица са бројем 27, али се на екрану најпре појавио број 21, а одмах потом 27 као пети број.

На екрану је, такође, био приказан и број добитника иако пета куглица званична још није била извучена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи