Читај ми!

Европа за најбоље студенте

Иако се некад чини да није тако, учење се исплати. Најбољи српски студенти, њих педесеторо, и ове године ће путовати по Европи. Представници Европског покрета у Србији уручили су им возне карте, џепарац и омладинске картице за јефтинији смештај, превоз, улаз у музеје. Прва дестинација је Немачка, а потом свако бира своју руту.

Кофери су спремни. Студенти са високим просеком и нижим материјалним статусом углавном нису много путовали. Зато су им жеље велике.

Студенти кажу да су узбуђени и да једва чекају да отпутују. Очекују да ће упознати континент, друге културе, нације.

Неки од њих планирају да обиђу Данску, Холандију, Белгију, Француску, Шпанију и Италију.

Савет организатора и донатора јесте да добро упознају Европу.

Шефица преговарачког тима са ЕУ Тања Мишчевић каже да нема велике разлике. "Можда су мало чистији, мало уређенији, мало озбиљнији, али нема ту велике разлике. Видећете, културни, ментални склоп нам је исти", додала је Мишчевићева.

Организатори саветују студенте да још боље представе Србију.

"Ми подржавамо овај пројекат већ десетину година, али не само ваш пут у европске земље, већ и пут Србије у ЕУ", рекао је амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер.

А студенте су донатори и финансијски подржали са по 200 евра. Једанаеста генерација на пут је кренула вечерас.

Право са коктела, студенти су кренули возом до Берлина, где би требало да стигну сутра око 19.30. У главном граду Немачке задржаће се три дана, а потом иду даље по Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи