Читај ми!

Шурлан: Две нове зграде за купце "загађених" станова

Директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан рекао је да ће се изградњом две нове зграде у насељу Др Иван Рибар, отворити могућност да купци спорних станова у том насељу, да их замене за нове.

Шурлан је за Танјуг рекао да ће сви станари који нису решили проблем, моћи кроз замену и очувавши своје субвенционисане кредите, да се преселе у нове станове, преноси Танјуг.

Нагласио је и да проблем са хемијском контаминацијом датира од пре годину дана, те да је Грађевинска дирекција као одговорна установа прва јавно објавила да проблем постоји, изашла у јавност са тим и да није скривала проблем.

"Континуирано годину дана уназад нудимо разна решења купцима наших станова", нагласио је Шурлан.

До сада смо решили 62 од укупно 199 купаца станова, пре свега кроз раскиде уговора и кроз обезбеђивање заменских станова на истој локацији у самом насељу Др Иван Рибар", додао је Шурлан.

Шурлан је рекао да од данас постоји и могућност, која је обезбеђена заједно са Министарством грађевинарства и локалном самоуправом, да се направе две нове зграде у истом насељу, тако да, како је рекао, сви станари који нису решили проблем, моћи ће кроз замену за те нове станове и очувавши своје субвенционисане кредите, да се преселе у нове станове.

"Што се тиче старих објеката, намера је да их санирамо методом коју је предложио Институт за нуклеарне науке Винча, који је већ неколико пута доказао да може да спроведе успешну санацију и који гарантује резултате и сви купци који се не одлуче за замену за нове станове, моћи ће да остану у старим објектима", рекао је Шурлан.

Шурлан је позвао 137 купаца спорних станова који се још нису определили, да се одлуче за једну од опција, пре свега за замену за нови стан који ће бити изграђен, за раскид уговора, или за замену за други стан на истој локацији, како би се успшено решио велики проблем који, како је навео, мучи велики број купаца, а и Грађевинску дирекцију Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи