Читај ми!

Тара све привлачнија странцима

Планина Тара, једна од најпосећенијих туристичких дестинација у западној Србији ове године бележи 12 одсто већу попуњеност туристичких капацитета него прошле године. Задивљујуће природне лепоте, стазе за шетњу и бициклисте, спортски терени, Дрвенград и Шарганска осмица, само су неки од адута којим ове године очекују да ће премашити рекорд у броју ноћења.

Готово нетакнута природа, мирис четинарске шуме и стазе за шетњу са благим успонима, привлаче посетиоце са свих страна.

Блага клима и квалитетни спортски терени на Тари привлаче бројне спортске клубове који ту организују припреме. Првотимце фудбалског шампиона екипа РТС-а затекла је како се спремају за нову сезону.

"Све је у реду, хотел је у реду, терен је океј. Мислим да је добро место за припреме, видите планина је топ место", каже фудбалер ФК Партизан Иван Бандаловски.

Поред фудбалских су и тениски терени. Тренер Бојан Четник учио је Ану Ивановић и Јанка Типсаревића основама тениса, а последњих пет година на Тари води камп за млађе тенисере.

"С једне стране нам је много лепше и драже, ближе нам је овде. Услови су нам бољи него што су били на Копаонику", истиче Четник.

Вук Вишковић, тенисер, тврди да су услови одлични. "Имамо терене одмах поред хотела и одлични су услови", каже Вишковић.

На Тари се управо снима филм стране продукције, хотели су попуњени, а понуда разноврсна. Уместо ноћног живота, туристима нуде здрав живот, разноврсне могућности за бављење спортом, шетње, вежбање и здравствени опоравак.

Невена Станисављевић из "Војне установе Тара" каже да хотели "Оморика", "Бели Бор" и "Јавор" бележе пораст броја ноћења у првих шест месеци ове године у односу на исти период прошле године за 25 одсто.

И даље има највише домаћих туриста, али све више долазе странци. "Први пут долазим у ову земљу, допада ми се, планина је прелепа а људи су љубазни", каже један од туриста.

У Туристичкој организацији Ужица кажу да је ова сезона добро почела и да раде на побољшању смештајних капацитета

"Најзанимљивије туристима је тај потез Тара, Мокра гора, Шарганска осмица, где је углавном попуњен хотелски смештај. Међутим, ми радимо на развоју приватног смештаја", каже Бобан Перишић из Туристичке организације Ужице.

Јахање, лов, риболов, посматрање ретких врста птица и биљака, 420 километара бициклистичких стаза и то су чари Таре – зато не чуде очекивања да ће до краја године први пут бити више од 130.000 ноћења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи