Читај ми!

Ванредна ситуација у Кањижи и Суботици могућа тек након процене угрожености

Покрајински штаб за ванредне ситуације предложио штабовима у Кањижи и Суботици да обаве процену угрожености тих војвођанских локалних самоуправа због свакодневног прилива великог броја миграната и да одлуче о томе да ли би требало предложити проглашавање ванредне ситуације.

Штаб је на седници, којој је председавао командант штаба Мирослав Васин, упутио предлог општинском и градском штабу за ванредне ситуације Кањиже и Суботице "да размотре стање настало свакодневним приливом великог броја миграната, да изврше процену угрожености и да одлуче о томе да ли ће предложити председнику општине односно градоначелнику да прогласе ванредну ситуацију", наведено је у саопштењу преноси Танјуг.

Покрајинска влада је доставила мишљење да би проглашење ванредне ситуације знатно олакшало пружање помоћи Суботици и Кањижи.

Наводи се и да ће, у складу са договором који је постигнут приликом недавне посете делегације Покрајинске владе кањишкој општини, ових дана из Робних резерви Војводине бити упућена помоћ Кањижи и Суботици пре свега у средствима за хигијену и за дезинфекцију јавних површина.

Биће упућена и одређена количина конзервисане хране и брашна а на располагању ће бити и мобилна фабрика воде, која ће у те општине бити упућена по потреби.

На седници је истакнута и потреба да за формирањем Покрајинског савета за миграције, повременог радног тела које ће предлагати програм, мере и планове активности које би требало предузети ради ефикаснијег управљања миграцијама на територији Војводине.

Тај савет ће, како се додаје, пратити миграције на територији покрајине и о томе извештавати Комесаријат за избеглице и миграције.

С обзиром на процене да се у наредном периоду очекује још већи прилив миграната, истакнуто је да је неопходно да се свакодневно прати ситуација на територији Кањиже и Суботице као и да се заједничким деловањем на свим нивоима тај проблем реши, наведено је у саопштењу са седнице Покрајинског штаба за ванреде ситуације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи