Читај ми!

Упозорење: Купајте се само на уређеним плажама!

Само у последњих недељу дана, реке су однеле пет живота. Шеф спасилачке службе на Ади Циганлији Миодраг Јовић поручује грађанима да се купају само на уређеним плажама, а да се они који нису добри пливачи клоне река.

Протеклог викенда троје деце утопило се на Тиси код Ђале, а једна девојка утопила се у Дунаву код места Иванова у општини Панчево.

 

"Нажалост, црна серија се наставља", рекао је Јовић гостујући у Дневнику РТС-а. Сваке године се, каже, утопи између 100 и 150 особа.

Нарочито опасне за купање могу бити реке – купачи се суочавају са великом количином воде која се брзо креће, а често са собом носи различите предмете.

"За све оне који нису пливачи, то значи проблем", упозорава Јовић.

Родитељима препоручују да поведу рачуна да ли децу воде на уређене или неуређене плаже и објашњава да су уређене само оне плаже на којима неко може да им притекне у помоћ.

Јовић напомиње и да су сва средства за одржавање на води која могу да се набаве у Србији – мишићи, појасеви и прслуци – прилично лошег квалитета, па децу не треба остављати у води без надзора старијих.

Најопасније реке су оне највеће – Сава и Дунав, нарочито због тога што се на више места из њих вади шљунак, па се стварају вирови.

Ипак, најважнија препорука и деци и одраслима јесте: Не купајте се на неуређеним плажама!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи