Читај ми!

Пронађена сва три тела утопљене деце

Тела четрнаестогодишње девојчице и једног дечака који су се јуче утопили у Тиси пронађена су око поднева, јавља извештач РТС-а. Нешто касније, пронађено је тело још једног дечака. Рониоци су тела извадили из реке недалеко од дивље плаже где су се деца купала.

Претрага терена настављена је јутрос око 11 часова. Новокнежевачка полиција, по овлашћењу тужилаштва, обавила је увиђај на импровизованој плажи, на којој су прво извучена тела једног дечака и девојчице, а на истом месту око 16 часова и још једно тело 12-годишњег дечака, јавља извештач РТС-а.

И полиција је саопштила да је пронађено и тело трећег детета утопљеног у реци Тиси, код Ђале у Војводини.

Мајка утопљене девојчице Савка Јанковић стигла је на место догађаја. За медије је рекла да није знала да Кристијана П. (14) иде на дивљу плажу на купање, већ да јој је рекла да иде код другарице.

Петоро деце отишло је јуче на ту импровизовану плажу.

Четрнаестогодишња Кристијана ушла је у реку, почела да се дави, па су двојица дечака ушла у воду да је спасу. Трагедија се, међутим, поновила и претпоставља се да су се сви утопили.

Преостале две девојчице отрчале су и јавиле мештанима. Алармирана је полиција која је нашла патике и одећу деце.

Начелник полицијске станице Нови Кнежевац Војислав Шубарички рекао је синоћ да су алармирали жандармерију у Београду чији је ронилачки тим кренуо на место несреће.

Свако лето, нажалост, однесе неколико живота оних који се купају на неуређеним плажама. То су најчешће деца, па спасиоци упозоравају да реке, колико год деловале питомо, као на пример Тиса, крију многе опасности.

"Има јако струјање, дно јој се мења из секунде у секунд, пуна је неких рупа од чамаца, од мотора, од бродова који се туда крећу. Ту је и грање, па криволовци који постављају неке шпезе, мреже", каже Кристијан Роберт Аџић из Спасилачког тима "Тиса" у Сенти.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи