Читај ми!

Николић: Расветлити све околности трагедије

Председник Републике Србије Томислав Николић одржао је састанак са министром одбране Братиславом Гашићем и начелником Генералштаба Војске Србије Љубишом Диковићем, поводом пада хеликоптера у петак, 13. марта 2015. године, приликом чега је погинуло седам особа.

Председник Николић је нагласио да та трагедија потреса читав регион и да су њене размере веће него што било ко у овом тренутку може да сагледа, саопштено је из Председништва.

Једно хумано, величанствено дело претворило се у трагедију која је дубоко потресла Србију, констатовао је председник Николић.

Истакавши да је цела нација у потпуном шоку, председник Србије је навео да се мора сачувати прибраност и да је потребно расветлити све околности које су довеле до трагедије.

Захтевао је од министра Гашића и начелника Диковића комплетан извештај у најбржем могућем року.

"Једино истина и изношење чињеница могу развејати сваки трачак сумње и очувати кредибилитет институције од највећег поверења међу грађанима Србије", рекао је председник Николић.

Истакао је важност континуиране бриге о породицама погинулих, на пријатељски и непосредан начин.

Министар Братислав Гашић се захвалио председнику на подршци и известио га о подацима којима војска располаже у овом моменту.

"Што се тиче породица, оне ће бити обезбеђене у складу са законом", рекао је Гашић.

Нагласио је да је веома важно отклонити све сумње и зато ће извештај Комисије о томе шта се десило бити прецизан и недвосмислен.

Истакао је важност слоге у војсци, која је изложена честим нападима, и подвукао да ће све учинити да се оствари јединство у тој институцији.

Састанку су присуствовали Ранко Живак, командант Ваздухопловства и ПВО, Јовица Драганић, заменик начелника Генералштаба, Славољуб Јанићијевић, заменик команданта Здружене оперативне команде, пуковник Милорад Видаковић, начелник Одељења за планирање у Управи за оперативне послове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару