Читај ми!

Министарство: Заставе на утакмицама и данас на пола копља

Министарство омладине и спорта препоручило је, на основу одлуке Владе да се 15. март прогласи Даном жалости због трагично настрадалих у паду војног хелкикоптера, да се и данашња такмичења прилагоде овој трагичној ситуацији.

Имајући у виду ову несрећу која је потресла целу земљу, Министарство препоручује спортским организацијама да и данашња такмичења прилагоде овој трагичној ситуацијим саопштило је Министарство омладине и спорта, преноси Танјуг.

Препоручују да се заставе спусте на пола копља и пре почетка одигравања утакмице одају пошту настрадалима минутом ћутања. "Такође, сматрамо да би и емитовање забавних садржаја током одржавања спортског догадаја било непримерено", наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Како се наводи у саопштењу, "уколико се због оправданих и објективних околности не могу одложити већ планирана такмичења за 15. март подсећамо све спортске организације да су дужне да поштују Закон о дану жалости који прописује да се дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава спуштањем на пола јарбола, или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова, а ако је реч о спортским сусретима међународног значаја онда и спуштањем застава медународних спортских организација на пола јарбола, или на пола копља".

Истиче се да пре почетка спортске манифестације, судија звиждуком пиштаљке означава почетак и завршетак одавања поште минутом ћутања, и прикладних порука којима се одаје пошта настрадалима у несрећи због које је проглаšен дан жалости.

Поред тога, играчи, резервни играчи, тренери, судије и сви остали учесници спортске манифестације, као и присутни гледаоци (осим непокретних инвалида), дужни су да при одавању поште минутом ћутања устану и да достојанствено обележе одавање поште.

Седам особа погинуло је касно синоћ када се срушио војни хеликоптер којим је у Београд транспортована животно угрожена беба из Новог Пазара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару