Читај ми!

Десете "Беседе у Зоранову част"

Студенткиња Вања Ковач из Београда победница је овогодишњег такмичења у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част", које је данас 10. пут одржано у организацији Демократске странке и Фондације "Др Зоран Ђинђић".

Тема овогодишњег такмичења био је цитат Зорана Ђинђића "Живот је оно што од њега направимо. И Србија је оно што од ње направимо", а назив победничке беседе 22-годишње Вање Ковач је "Верујем, дакле постојим", преноси Танјуг.

Друго место освојио је Игор Мишуровић (21), студент из Великог Градишта са беседом "Ово је земља за све наше људе", а треће место припало је Евелин Бакош (21), студенткињи из Дорњоша са беседом "Решење се крије у нама", коју је говорила на мађарском језику.

Њих троје су добили и највећи аплауз публике.

Председница жирија, глумица Наташа Нинковић, рекла је пре проглашења победника да су сви говорници у својим беседама следили идеју и визију Зорана Ђинђића, показали да су свесни свог окружења и да су критични, али и јако духовити.

Такмичење се организује у знак сећања на премијера Србије и председника ДС Зорана Ђинђића, који је убијен на данашњи дан пре 12 година.

У финалу "Беседа у Зоранову част", одржаном у Југословенском драмском позоришту, наступило је осморо говорника који су проглашени за најуспешније на полуфиналним такмичењима у Параћину и Инђији.

Осим троје првопласираних, наступили су и Милица Стојковић из Крагујевца са беседом "Није то ништа страшно", Александра Поповић из Владичиног Хана ("Време је да се пробудимо"), Нађа Лазаревић из Ужица ("Мати, немој плакати"), Татјана Токовић из Београда ("Усудите се говорити") и Владимир Поповић из Ваљева ("Ја нисам крив").

Квалитет беседа, оригиналност извођења, јасност поруке и реакцију публике оцењивао је жири у чијем саставу су, осим Наташе Нинковић, били председник ДС Бојан Пајтић, председник Политичког савета ДС Драгољуб Мићуновић, управитељка Фондације "Др Зоран Ђинђић" Ружица Ђинђић, глумци Тијана Чуровић и Бранислав Лечић , карикатуриста Предраг Кораксић Коракс и професор Правног факултета Универзитета у Београду Војислав Станимировић.

Квалификациона такмичења у беседниству одржана су у Сенти, Смедеревској Паланци, Нишу, Ужицу, Панчеву, Београду, Новом Саду, Владичином Хану, Сремској Митровици, Лесковцу и Крагујевцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару