Читај ми!

Грађани које расељавају траже решавање статуса

Станари "круга ложионице" у насељу Бара Венеција захтевју од градског менаџера Београда Горана Весића да им каже који статус ће имати 144 породице из тог насеља које град исељава због пројекта "Београд на води".

Један од станара Божидар Милетић рекао је на трибини која се одржала у општини Савски Венац, да Град хоће да станарима да станове на годину дана у закуп, па после годину дана да их избаци на улицу, јавља Бета.

Грађани из "круга ложионице" су радници "Железница Србије" који су станове добили од фирме а, како кажу, сами су улагали и адаптирали "голе просторије и зидове" да би могли да нормално живе с породицама.

Због изградње "Београда на води" сада им се у замену нуде станови у закуп на годину или пет година. Они, међутим, инсистирају да је једино решење које им одговара закуп на неодређено време с могућношћу откупа, као што су добили поједини становници Савамале.

На питање шта ће бити са њима, градски менаџер Горан Весић и министар полиције Небојша Стефановић, који су учествовали на трибини, обећали су грађанима да ће их у наредним данима примити градоначелник Синиша Мали.

Међутим, станари нису тиме били задовољни јер су, како кажу, већ разговарали са њим.

"Рекао је да ће да доведе специјалце да нас за уво избаце напоље", кажу Милетић и други станари, који наглашавају да "неће тек тако пустити да се то ради", и да у њиховом насељу живе породице с децом и особе са хендикепом.

Становници "круга ложионице" додају да су им својевремено приликом конкурисања за станове одузимали по 50 бодова јер су имали смештај од "Железнице", као да су били стамбено обезбеђени, а да им се сада ти "обезбеђени станови" одузимају.

Градски менаџер Весић рекао је грађанима да ће бити обештећени, али да не може да им каже у каквом ће статусу бити јер ће се њихов статус регулисати законом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару