Читај ми!

Борба за живот кроз сметове Криве Реке

У Шошићима, недалеко од Бруса, тридесет људи је одсечено од спољног света, а слично је и у засеоку Иричићи, где је десетак кућа у снежној блокади.

Због великог снега, ситуација у општини Брус са око 20.000 становника и даље је тешка. Најугроженији су засеоци око Блажева, где су непроходни путеви до више од 50 домаћинстава. Кризни штаб је у сталном заседању, а ванредна ситуација је на снази од недеље.

У току је акција спасавања осамдесетчетворогодишњег Ђорђа Јовића из Иричића. Припадници Црвеног крста и ватрогасци спустиће га моторним санкама до пута, где ће колима Хитне помоћи бити превезен у градски стационар.

Деда Ђорђу је неопходно болничко лечење јер је тежак бубрежни болесник. У бруском Дому здравља опремљена је дневна болница где је хоспитализовано дванаесторо људи из завејаног подручја.

"Тешко је било, много. Изашао сам из куће да нахраним овце и нисам могао да се вратим", прича Ратибор Дубовац.

Милагија Савић из села Радманово је срчани болесник, а имала је и два шлога. "Не бих преживела да ми није указана помоћ", каже Милагија.

Дом здравља у Брусу стално звони – људи моле за помоћ, каже докторка Данијела Миловановић. "Сви смо се ангажовали да им помогнемо", истиче др Миловановић.

Висина снега у већини заселака бруске општине је преко 120 центиметара, па се старачким домаћинствима храна и лекови допремају моторним санкама.

"Школе нису радиле од понедељка. Сада су све у функцији, причам о централним школама. Мали број деце са терена не може да дође у школу, због великог снега. То је пет до десет одсто ђака", каже председник Општине Брус Слободан Видојевић.

Путари су током дана очистили обе коловозне траке до Криве Реке, а због великог одрона обустављен је саобраћај на деоници Блажево – Луковска бања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару