Селаковић: О Карићу једино може да одлучи суд

Одлуку о повлачењу оптужнице против председника БК компаније Богољуба Карића могу донети само правосудни органи, изјавио је министар правде Никола Селаковић.

"Да ли је нешто учињено законито или не, о томе одлучује искључиво само суд", рекао је Никола Селаковић у Ужицу, одговарајући на новинарска питања о законским основама за евентуални повратак Карића у Србију, преноси Танјуг.

Против Карића је подигнута оптужница због сумње да је злоупотребом службеног положаја од 1998. до 2005. године оштетили компанију "Мобтел" за више од 60 милиона евра.

Карић, који се од 2006. године налази ван Србије, почетком ове недеље је у медијима поручио да ће се вратити у Србију уколико буду повучене све тужбе против њега пред правосудним органима.

Министар правде је прокоментарисао и наводе штампе да би Карић, уколико буде повучена тужба против њега, био спреман да инвестира у Србији.

"Услов да било ко уложи новац у инвестиције у Србији је да нема проблема са правосудним органима. То важи и за Богољуба Карића"”, нагласио је Селаковић.

Ускоро квалитетнији рад правосуђа у Ужицу 

Министар правде потписао је уговор са директором Републичке дирекције за имовину Јованом Воркапићем којим се том Министарству предаје на корисћење земљиште на коме ће бити изграђена нова зграда у којој ће бити смештени Прекршајни и Привредни суд у Ужицу.

Реч је о 12,6 ари у центру града на коме ће се изградити зграда површине 2.500 квадратних метара, у чију ће изградњу и опремање Министарство правде уложити 200 милиона динара.

Селаковић је рекао да се на овај начин стварају бољи услови за квалитетнији рад правосудних органа како би грађани до правде долазили "брже, правичније и несметаније што данас није ситуација".

Циљ је задовољавање потреба грађана за правдом, који у овом тренутку нису задовољни радом правосуђа. Узроци незадовољства су бројни, а наш главни задатак је стварање услова за бољи, несметани рад правосудних органа, истакао је Селаковић.

Директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић оценио је да судије и суднице представљају огледало достојанства једне земље која води рачуна о правима грађана и заштитом тих права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару