Читај ми!

Србија на Берлинском сајму туризма

Србија има нетакнуту природу и органску храну. То је оно што савремени туристи траже и цене. Осим тога, наша земља има и бројну дијаспору која може много да помогне у позиционирању Србије као туристичке земље. Ових дана представили смо наше туристичке адуте на Берлинском сајму туризма највећем на свету.

Србија и Београд су се последњих месеци нашли на многим светским топ листама као најпожељнија туристичка одредишта у овој години.

"Импресиониран сам оним што сам чуо о Србији. Југославију су раније представљале само Словенија и Хрватска и тек последњих година сазнајемо шта све ваша земља има да понуди. У нашим медијима почињу да стижу и такве вести из Србије, не само оне политичке", каже новинар Карл Форстер.

Tуристички агент Јорг Кахлмер каже да је у њиховим аранжманима Србија део Балканске туре и да би могла да буде још заступљенија.

Најновије признање за Београд, дошло је из Гардијана. Читаоци тог угледног британског листа се позивају да свакако обиђу Београд.

"Београд се етаблирао као нов, свеж, помало разбарушен, што нам у овој фази и одговара. Знамо да има још много тога да се уради пре свега када је дотеривање фасада у питању али и развој инфраструктуре", каже Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Значајан део овогодишње кампање Туристичке организације Србије, тиче се наше дијаспоре.

Директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац каже да је кампања „Моја Србија" пре свега намењена представницима нашег народа који живе у свету.

"Оно што нас интересује јесте да их привучемо да извесно време када иначе долазе у Србију, остану у њој током целог одмора, да проведу време у природи и у разним активностима", каже Пламенац.

Пола милиона наших људи живи и ради у Немачкој. Они би могли да буду одлични партнери Туристичкој организацији Србије у промоцији домаћег туризма. Нека сваки десети доведе једног свог немачког пријатеља у Србију, то је нових 50 хиљада туриста.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару