Читај ми!

Контрола докумената на аеродрому по европским стандардима

Министар полиције Небојша Стефановић обишао је на београдском аеродрому "Никола Тесла" припаднике граничне полиције који раде на систему за контролу докумената. Поручује да српска полиција постаје све способнија да ради те послове у складу са европским стандардима.

Након разговора са припадницима граничке полиције, који су уз помоћ амбасада Француске и Немачке завршили одговарајућу обуку, министар Небојша Стефановић најавио је да ће МУП и даље наставити да улаже у обуку људи, али и у савремену технику, преноси Танјуг. 

"Хоћемо да покажемо да су Република Србија и њена полиција чврст, јак и поуздан партнер који може на адекватан начин да заштити своју границу и пружи асистенцију и свима у окружењу" рекао је Стефановић.

Према његовим речима у прошлој години на српским границама откривено је око 400 лажних страних докумената од чега једна четвртина на београдском аеродрому.Министар унутрашњи послова је изразио задовољство што до сада није било фалсификованих српских путних исправа што показује да су урађени добро.

Стефановић се захвалио партнерима из немачке и француске полиције на сарадњи у обуци истакавши да то показује да се међусобна добра и дугогодишња сарадња сваког дана све више развија.

Према његовим речима, та сарадња значајна и за наставак европских интеграција Србије, посебно у оквиру поглавља 24.

Стефановић је истакао и да ја заштита државне граница једна од важних ствари у борби против организованог криминала.

Подсетио је да је тренутно најугроженији део наше државне границе ка Мађарској "где трпимо нове изазове због таласа миграција" истаквши да Србија веома успешно то зауставља са партнерима из Мађарске, Аустрије и Немачке.

Стефановић је апеловао на све који покушавају да илегално пређеу границу и оду у неку од европских држава да то не чине јер ће тиме угрозити и своју и будћност своје деце.

"Врло често, у више од 99 одсто случејава се дешава да се ти људи враћају назад, односно одакле су дошли", рекао је он најавиши да ће МУП наставити још одлучније да ради да би оне који кријумчаре људе завршили пред судовима.

Упитан о натписим појединих медија о обезбеђењу новинарке Телевизије Б92 Бранкице Станковић, Стефановић је рекао новинарима да бих био неодговоран када би информације о било којој штићеној личности саопштио јавности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару