Читај ми!

Средњошколци решили проблем паркирања

Апликација за лакше проналажење паркинга уз помоћ сензора који указује на празна места, идеја је која је победила на националном финалом такмичењу средњошколаца "Пословни изазов", који је одржан у Београду.

Такмичење је окупило 60 ученика из 50 средњих школа из целе Србије који су победили на регионалним такмичењима одржаним у новембру и децембру, преноси Бета.

Победу је однео тим кога су чинили Ирена Марковић из Гимназије у Прокупљу, Стефан Милић из Електротехничке школе у Горњем Милановцу, Тамара Цветковић из Економске школе у Лесковцу и Марко Станковић из београдске Друге економске школе.

"Нисмо мислили о апликацији толико колико смо желели да решимо проблем паркирања у граду", кaже Тамара Цветковић, чланица победничког тима.

Организација "Достигнућа младих" у Србији већ шест година реализује такмичења "Пословни изазов" у градовима широм Србије. Ове године, чланови три првопласирана тима са регионалних такмичења одржаних у Лесковцу, Чачку, Новом Саду и Београду учествовали су у националном финалу.

"Основни циљ 'Пословног изазова' је да мотивише ученике да употребе вештине на иновативан начин и покажу предузетнички дух како би били спремни за суочавање са реалним пословним ситуацијама", каже извршни директор "Достигнућа младих" у Србији Дарко Радичанин.

Ученици, такмичари су јуче добили "изазов" да осмисле напредно и иновативно решење које ће становницима Београда олакшати живот.

Данас су своје бизнис планове и презентације представили стручном жирију.

Организација "Достигнућа младих" у Србији има важну улогу у развијању критичког мишљења, комуникацијских вештина и способности тимског рада код више од 11.000 ученика годишње.

Иновативна пословна решења која су тимови представили данас јасно показују да ће ови ученици знатно допринети Србији као будући запослени и предузетници, рекла је директорка Канцеларије за економски развој УСАИД Сузан Кутор.

Такмичење "Пословни изазов" реализовала је организација "Достигнућа младих", која је део глобалног програма "Јуниор ачивмент", уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој, "Телеком Србија", САГА и БАСФ, чији су представници били у жирију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару