Читај ми!

ГСП набавља 50 нових аутобуса

Градско саобраћајно предузеће "Београд" набавиће у овој години 50 нових аутобуса, четири мидибуса и ремонтовати 227 возила, наведено је у програму пословања тог предузећа, чији је ребаланс данас усвојила Скупштина Београда.

Градски менаџер Горан Весић рекао је новинарима да ће ГСП моћи да распише конкурс за куповину 50 нових аутобуса, што ће, како је рекао, уз планирану куповину електричних возила, Београду донети богатији возни парк, преноси Танјуг.

Како се наводи, у програму пословања 50 соло аутобуса биће купљено од домаћих произвођача.

Данас је такође дата и сагласност на План рада Комуналне полиције Градске управе града Београда за 2015, а као најважнији пројекти те службе истакнути су сузбијање нелегалне продаје, поштовање кућног реда у стамбеним зградама, контрола паркирања и заустављања возила на јавним површинама, контрола поштовања радног времена угоститељских објеката...

Наводи се и да ће Комунална полиција асистирати и општинама, градским предузећима и органима у спровођењу њихових надлежности, али и пружати помоћ у наплати комуналних услуга у јавном линијском превозу путника и на јавним паркиралиштима.

Одлучено је и да припадници Комуналне полиције добију нове униформе које ће бити од мешовитог материјала, а не само памучног.

Данас је дата сагласност и на Ребаланс програма пословања за 2015. ЈКП "Паркинг сервис", на Статут Установе културе "Вук Стефановић Караџић", и на измене Статута ЈП "Хиподром Београд".

Усвојене су и измене оснивачког акта Туристичке организације Београд, због промене адресе те организације која се сада налази у Француској 24, а због смањења трошкова и рационализације пословања.

ТОБ је користила пословни простор на деветом спрату "Београђанке", као и две канцеларије на 13. спрату, за које је, на име одржавања, месечно плаћала 507.000 динара, а за грејање 109.000 динара.

Нове просторије ТОБ ће корисити без накнаде и на неодређено време.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару