Читај ми!

Појачан рад на спречавању илегалних прелазака границе

Министарство унутрашњих послова појачало је рад на откривању и спречавању илегалних прелазака границе и проналажењу особа осумњичених за кријумчарење људи, а у прилог томе говори податак да је од почетка године поднета 91 кривична пријава против 141 особе за ово кривично дело, саопштио је МУП.

У току 2014. године на српско-мађарској граници спречено је око 38.000 илегалних прелазака.

"Поднето је 277 кривичних пријава против 516 лица која су кријумчарила 3.181 особу, а оно што је битно јесте да се возила којим се лица кријумчаре трајно одузимају", изјавио је заменик начелника Управе граничне полиције Драган Глигорић.

Припадници МУП-а утврђују околности саобраћајне незгоде у којој су повређени "ирегуларни мигранти" и активно раде на проналажењу особа које су организовале кријумчарење, додаје се у саопштењу.

Возило није са лицима прешло преко граничног прелаза што је утврђено на основу видео-надзора који се налази на граничним прелазима.

"Највероватније да су лица из правца Македоније и Бугарске, између два гранична прелаза, ушла у Србију", рекао је Глигорић и додао да су регистарске таблице које су се налазиле на возилу украдене.

Баварска министарка за европска питања Беате Мерк оценила је после разговора са мађарским министром унутрашњих послова у Будимпешти, да су јединствени у ставу да би српско-мађарску границу требало оштрије контролисати због косовских азиланата.

Беате Мерк је нагласила да би одбијени азиланти са Косова требало што је могуће брже да буду враћени на Косово и оценила да би се тек тада на Косову почело да говори да су захтеви за азил у Немачкој потпуно без изгледа на успех, преноси Танјуг.

Немачки дневник Тагешпигел писао је пре неколико дана да је лавина косовских Албанаца који траже азил у Немачкој почела да јењава и да је само у Баварску прошле седмице стизало у просеску 223 особе дневно, док је претходне недеље било око 500 грађана Косова.

Дневник је, такође, писао да је до смањења прилива људи дошло недељу дана пошто су немачке покрајине и савезна држава донеле одлуку о скраћења азилантског поступка на две седмице и друге мере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару