Читај ми!

Смене "тресу" Рачу

Дан после емитовања прилога у Дневнику РТС-а о ненаменском трошењу средстава у општини Рача Крагујевачка, смењен је начелник општинске управе Петар Петровић. Тврди да га је сменила председница општине Драгана Живановић због изјаве да није имао трошкова за репрезентацију, док сада већ бивша председница општине тврди да је смењен због више пропуста у раду.

Драгана Живановић, њен заменик и још девет општинских службеника смењено је јуче.

Председница општине Рача каже да је бивши начелник општинске управе смењен, између осталог, због непоштовања скупштинских одлука, фаворизовања појединих запослених и јер је, тврди, дозвољавао да службени подаци излазе из општине.

"Није потписао употребну дозволу за гасовод тј. магистрални вод који води од Марковца до Тополе те је општина Топола донела скупштинску одлуку да нас тужи за оштету од 50 милиона динара", каже Живановићева.

Петар Петровић тврди да ће поднети кривичну пријаву против сваког ко потпише ту дозволу, јер нису прибављене све грађевинске дозволе на траси гасовода.

"Председника општине то уопште није интересовало, она у томе није учествовала и њој је то била само маска за моју смену. Иза свега се крије бахатост и незаконитости које сам открио и на које сам указао државним органима", истиче Петровић.

Од запослених у општини са екипом РТС-а говорио је само представник Синдиката.

"Када неко каже истину за Јавни сервис, видите како прође. Наравно да запослени не смеју да кажу јавно али у комуникацији са мном, већина запослених подржава начелника општинске управе осим пар њих који су и те како добро награђени путовањима и репрезентацијама", каже председник Синдиката запослених у Општини Рача Крагујевачка Томислав Вељковић.

Становници Раче различито оцењују рад општине.

"Отворена фабрика, путеви су увек били очишћени кад је било снега и све што су могли то су урадили", каже једна становница Раче.

Друга објашњава да вода иде улицом, али да за то никог није брига. "Звали смо, али не излазе на терен", каже.

И даље је у току ревизорска контрола општинског пословања тако да за сада нема информација против кога ће надлежни поднети кривичне или прекршајне пријаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару