Читај ми!

Министарство: Опрема за бебе безопасна

Сва опрема за бебе, према подацима Санитарне инспекције, на тржишту је контролисана и безбедна, рекла је помоћница министра трговине Весна Новаковић. Истиче да на листи небезбедних производа у Србији нема ниједног производа из те категорије.

Весна Новаковић каже да према информацијама Санитарне инспекције, једине надлежне за контролу исправности опреме за бебе, на нашем тржишту нема производа те врсте који су опасни по здравље деце, преноси Танјуг.

"Због тога су резултати истраживања која је објавила Асоцијација потрошача Србије (АПОС) потпуно нерелевантни, па као такви узнемирују јавност јер су информације које су објављене неистините и непрецизне", истакла је Новаковићева.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација апелује на све потрошачке организације да се понашају на одговоран начин, да тачно и правовремено информишу потрошаче.

Министарство апелује на те асоцијације да се уздрже од ширења непроверених информација, које узнемиравају јавност.

Удружења за заштиту потрошача могу да спроводе независна испитивања и јавно објављују добијене резултате, под условом да приликом објављивања наводе тачне, прецизне и јасне информације којима се обавештава, а не безразложно узбуњује јавност, подсећа Новаковићева.

Спорни резултати истраживања које су објавили готово сви медији у Србији, како је прецизирала, не дају најосновније податке о називу произвођача, нити о именима, типовима и моделима производа.

То је, како подсећа, неопходан услов за проверу података и предузимање законом прописаних мера – забрану промета, повлачење, опозив.

АПОС је јуче саопштио резултате испитивања производа за децу, према којима је присуство штетних хемикалија које представљају директан ризик по здравље деце, утврђено код 16 од 68 тестираних производа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару