Захвалнице волонтерима са Самита

Волонтерима који су учествовали у организацији Самита Кине и 16 земаља централне и источне Европе уручене су захвалнице на свечаности у Скупштини града.

Свечаном уручењу захвалница за око 200 волонтера присуствовали су потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Београд Синиша Мали, који су се волонтерима захвалили на труду и преданом раду којим су допринели да Самит буде успешан.

Михајловић се волонтерима захвалила на, како је рекла, великом труду, вредноћи, пожртвованости као и "за слику коју су учесници Самита понели из Србије гледајући управо у њихова лица".

Она је истакла да су можда управо волонтери допринели да се направе добри споразуми и да резултати самог Самита буду сјајни.

Михајловић им је поручила да треба да раде заједно и да, када се запосле, не забораве без обзира на то колико година имају, да увек треба помагати да се неки послови обаве за земљу без обзира на цену.

"То није питање цена и плата, него питање воље, жеље и љубави према замљи. Ви сте оно лепо и паметно лице Србије, будућност земље и они који ће је ускоро водити", рекла је Михајловић.

Градоначелник Београда је, захваљујући се волонтерима, истакао да зна да су учесници Самита били задовољни и да су из Београда понели пуно лепих искустава, за шта велики део заслуга имају управо волонтери.

"Вашим радом и залагањем, временом које сте посветили Самиту допринели сте његовом успеху", поручио је Мали волонтерима и додао да верује да ће им знања која су стекли током Самита бити корисн ау будућим каријерама.

Мали је казао да је волонтирање активност која се дешава у добру и у злу, подсећајући на велики одзвих грађана приликом прошлогодишњих поплава.

Представница волонтера Јована Радовановић рекла је да је волонтеризам активност која испуњава, али и вид друштвено корисног ангажовања којим млади сами утичуи на развој друштва и промене које очекују.

"Наша омладина није пасивна, само нам треба шанса. Хвала влади што нам је омогућила да учествујемо у организацији Самита током којег смо много научили", рекла је она.

Млади волонтери рекли су Танјугу да је учествовање у организацији Самита за њих било изузетно искуство те да свима препоручују да се пријављују за волонтирање у наредним сличним акцијама.

Студенткиња психологије Марија Перковић за волонтирање се пријавила преко ОКС-а из, како каже, жеље да стекне искуство у организацији великих догађаја.

"Ово је било дивно искуство и свима га препоручујем, није ми било ни мало напорно да радим тих дана", рекла је Марија.

Јелена Протић, студенткиња мастер студија рачунарства у друштвеним наукама пријавила се на конкурс за волонтере, јер је желела да употпуни њено практично знање, али и да усаврши знање кинеског језика који учи однедавно.

"Пријавила сам се преко Канцеларије за младе, а била сам задужена за транспорт учесника. Упознала сам много људи и ово је било предивно искуство", каже ова волонтерка.

И њихов "колега" Нандор Љубановић, студент Високе туристичке школе у Београду, слаже се да је учешће у организацији Самита било непоновљиво искуство.

"Волонтирао сам јер сам осетио да могу да допринесем самој конференицији, али и да урадим нешто позитивно за своју земљу. Имао сам прилику из прве руке да видим како је све то организовано и било је то дивно искуство", казао је Љубановић.

Трећи самит шефова владе Кине и 16 земаља централне и истоцне Европе као и Четврти економско-трговински форум одржан је у Београду је средином децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару