Читај ми!

Нова безбедносна правила за све угоститеље

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић каже за РТС да би ступањем на снагу "Тамариног закона" и његовом применом за око месец дана требало да се уведу нова правила која ће повећати безбедност у свим угоститељским објектима. Циљ нових правила је да се избегну пожари и сачувају људски животи, поручује Марић.

Предраг Марић је, гостујући у Дневнику РТС-а уочи скупштинске расправе о "Тамарином закону", рекао да ниједан угоститељски објекат неће добити дозволу за рад док не обезбеди противпожарну заштиту и додао како не очекује већа негодовања угоститеља.

"У сваком случају тај закон ће, по усвајању, имати строжу порцедуру. Имаћемо веће мере заштите не само у угоститељским објектима већ и у вртићима, школама, где има више деце", каже Марић.

Најважнија тачка у свему томе је да не можете да се региструјете у Агенцији за привредне регистре, а онда постепено прибављате остале потребне потврде за рад, указује Марић и додаје како ће од сада онај ко пријављује фирму морати одмах да има сва неопходна документа и обезбеђену противпожарну заштиту.

Марић сматра да је наш закон јасан и да је власник обавезан да испуни све што се од њега тражи, а да ће инспекцијске контроле бити ригорозније.

Истиче да се мора променити свест угоститеља којима је зарада најбитнија, свест оних који мисле да се мора зарадити по сваку цену.

Марић подвлачи да примена новог закона за угоститеље не сме да буде скупа, јер, како каже, људски живот нема цену.

Понавља да то нису неки намети које надлежни хоће намерно да примене, већ да се то чини због људских живота, и додаје да су трагедије изнова могуће уколико угоститељи занемаре донете прописе и не обезбеде противпожарну заштиту.

Ви добијате јасан налог за механизам како да поступите, каже Марић, и додаје да у том случају не очекује да ће се број инспектора повећати.

Начелник Сектора за ванредне ситуације каже да је један број правилника већ припремљен, и додаје да се у периоду од петнаест до месец дана стартује са новим правилима, а да је потом све на људима који треба да се привикну на нова безбедносна правила.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару