Читај ми!

Књажевац, агрегати у забаченим селима

Неколико књажевачких села са око 250 мештана већ месец дана је без струје. И у 2015. годину ушли су уз рад агрегата.

Остала књажевачка села која су током децембра била окована ледом, сада су редовно снабдевена струјом.

Осветљене су прошле ноћи биле и куће у Миљковцу и још пет села у најудаљенијим деловима књажевачке општине. Додуше, захваљујући агрегатима. Славица Симоновић из села Миљковац каже да су имали струју од седам до дванаест - само за Нову годину, а после уз свећу. 

Синиша Николић из села Миљковац каже да најмање још месец дана неће бити струје, а можда и више. Он каже да су спремни на то јер нема другог избора.

Директор "Југоистока" Дарко Булатовић каже да је најбитније да сви грађани, сви мештани ових села имају напон.

"Нажалост, неколико села је преко агрегата снабдевено, али, у сваком случају, у најскоријем року ће бити регулисано прикључивањем на дистрибутивни систем", каже Булатовић.

Путеви до ових села су проходни и гориво за агрегате редовно се доставља.

"Потрудили смо се да у новогодишњој ноћи и током Божића то буде мало продужено, веће количине горива да би људи колико-толико дочекали те празнике и прославили их у нормалним околностима", каже Мишел Николић, помоћник председника општине Књажевац.

У свим осталим селима која су доскоро била у мраку – кварови на мрежи су поправљени.

"Хвала вам свима што сте помогли и што нас обилазите", каже Злаја Вељковић.

У "Електроистоку" процењују да је децембарско невреме на њиховом подручју покидало више стотина километара проводника и уништило око 1.400 средњенапонских далеководних стубова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи