Читај ми!

Додељене награде "Човек године"

У београдском Народном позоришту додељене су награде "Човек године" - за установе и појединце који су својим радом допринели унапређењу социјалне заштите у Србији.

За петоро награђених, Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања обезбедило је по 200.000 динара, које је донирало Удружење осигуравача Србије, преноси Танјуг.

Награде су додељене у пет категодија - појединцу, професионалцу, стручњаку, запосленом у Центру за социјални рад, установи социјалне заштите за смештај деце и младих, установи социјалне заштите за смештај одраслих и старијих лица, као и лицу које је пре одласка у пензију било запослено у систему социјалне заштите и хранитељу.

Ово признање добили су Милутин Маринковић, специјални педагог из Центра за социјални рад у Вршцу, Љубиша Јовановић из Центра за заштиту одојчади из Београда, Зоран Суботић директор Геронтолошког центра Обреновац, хранитељ Милован Милутиновић из Обреновца и пензионерка Бранка Давидовић.

Министар за рад Александар Вулин на свечаности је рекао да влада штеди на свему, али не и на социјалним давањима. Истакао је да ће ова награда постати традиција, јер ће остати свест и потреба да се Србији покаже најлепше лице државне управе.

"У новинама и телевизији увек читамо све најгоре. Све најружније, најтужније, и увек сте криви и увек сте некоме дужни, а често Србија не види какви људи раде у њеним институцијама и брину за оне од којих друштво окреће главу", рекао је Вулин.

Посебно је нагласио да 2.100 запослених у центрима за социјални рад брине о 700.000 корисника.

"Вечерас говоримо о томе, окрећемо најлепше лице, први пут у историји министарства окрећемо најлепша и најпоноснија лица", рекао је Вулин запосленима у области социјалне заштите.

Поручио им је да нису сами и да уз себе имају владу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару