Стефановић: Ни начелници не смеју да крше саобраћајне прописе

Министар унутрашњих послова Небоша Стефановић поручио је данас да ће сви који крше саобраћајне прописе, па били они и начелници полиције, бити санкционисани по закону и да ни ту, као ни у било којим другим случајевима кршења закона неће бити заштићених ни повлашћених.

Стефановић је изјавио: "Уколико унутрашња контрола истрагом утврди да је тачно да је један начелник Управе за ванредне ситуације возио под дејством алкохола то ће бити оштро санкционисано, јер ако тражимо од грађана да се потпуно придржавају Закона о безбедности у саобраћају, ако тражимо од младих људи да не пију, да не седају у возило под дејством алкохола онда неко ко припада МУП-у мора да сноси озбиљне одговорности и последице за такво чињење".

Стефановић је за Танјуг рекао да је то управо један од разлога због чега МУП предлаже пооштравање мера у новом Закона о безбедности саобраћаја који ће ускоро представити Влади и Народној скупстини.

Министар је истакао да ће то пооштравање мера учинити да наши путеви постану сигурнији.

"Ово је и порука да нико неће бити недодирљив макар био припадник Министарства унутрашњих послова или ма ког другог министарства", рекао је Стефановић.

Како медији пишу, начелник Управе Сектора за ванредне ситуације МУП-а у Нишу Жарко Дамњановић је службеним возилом слетео са пута по повратку из Сврљига.

Како се наводи, алко-тест је показао 1,12 промила алкохола у крви, а у полицији су потврдили да се саобраћајна несрећа догодила и да је причињена само материјална штета.

Такође, како наводе медији, у полицији потврдују да је возач био у стању "средњег пијанства", да је резултат алко-теста 1,12 промила.

Са друге стране Дамњановић је рекао да има потврду о тестирању које показује 0,0 промила и да су услови за вожњу били такви да се таква незгода могла свакоме десити.

Форум против корупције и тероризма

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је да закључци Форума министара унутрашњих послова и правде "ЕУ Западни Балкан" који се одржава сутра у Београду бити смернице за даљи рад и напредак у борби против корупције и криминала, међународног тероризма.

Стефановић је за Танјуг рекао да се Форум одржава под покровитељством Италије, као председавајуће ЕУ и прецизирао да ће на дневном реду бити важне теме, као што су борба против организованог криминала и тероризма...

Како је навео разговараће се и о азилу, миграцијама,ефикасној борби против корупције, поглављима 23 и 24 која се тичу владавине права, слобода, једнакости и безбедности.

Стефановић је додао да ће тај Форум означити Београд као најважнију престоницу Европе у сутрашњем дану у области борбе против криминала и корупције.

"Оно што сутра буду закључи овог скупа неће бити само мртво слово на папиру, већ ће бити смернице за даљи рад" рекао је Стефановић.

Министар је нагласио да ће примена тих закључака, уз стратегију која се ускоро усваја и која ће помоћи да се ефикасније боримо против корупције, међународног тероризма, донети корист у том смислу Србији и њеним грађанима.

Како је рекао, то ће помоћи и да наше службе буду ефикасније у борби против нечег што је можда највеће зло савременог света, а то је, како је назначио, корупција која прети да угрози и економију и нова радна места и све што је важно за државу и тероризам као претње са којом се Србија може суочити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару