Села у Књажевцу и Бољевцу још без струје

У околини Књажевца 10 села је још увек без струје, а у Бољевцу 3 села. Свих 26 села у Сврљишком крају од јутрос имају струју, рекао је за РТС директор Привредног друштва "Југоисток" Дарко Булатовић.

Десетодневна агонија неких становника сврљишких села са струјом је решена. Међутим, поједина села у Кљажевцу и Бољевцу још увек су без струје.

Време се поправило, па надлежни у "Југоистоку" очекују да већина тих села данас и сутра добију електричну енергију.

Од 11 општина које је задесила снежна неподога, ледена киша и наноси леда који су покидали електрокаблове и оборили бандере, само још у две општине има проблема, рекао је директор привредног друштва "Југоисток" Дарко Булатовић.

"Од 37 села у књажевачкој општини која су имала проблема са струјом, тренутно у 10 нема електричне енергије, а у Бољевцу још три села", прецизирао је он, додајући да се дешавало да се у неким селима квар током дана поправи, али да се ноћу поново прекине напајање струјом.

Према његовим речима, временске прилике су се поправиле, у нижим пределима магла се повукла, али у вишим и даље има снега и леда што отежава рад монтерима.

"У селима на нижој надморској висини поново се гради нисконапонска мрежа", додао је Булатовић.

Екипе монтера из "Електровојводине", Београда, Крагујевца, Краљева и Књажевца су на терену и чине све како би се што пре отклонили кварови на мрежи. Црвени крст Књажевац наставља поделу пакета са основним животним намирницама, примус горионика и бутан гаса у најугроженијим селима на територији општине Књажевац.

У општини Бољевац без напајања електричном енергијом у општини Бољевац су села Врбовац, Бачевица и Добро Поље, објављено је на сајту општине. "Електротимок" Зајечара, пословна јединица Бољевац уз помоћ екипа из Пирота, Беле Паланке, Бабушнице и Јагодине, максимално ангажује механизацију и људство ради поправке кварова на далеководима и ниско напонској мрежи.

Због честих промена времена на подручјима угрожених села догађа се да се напајање електричном енергијом успоставља и прекида некада и више пута на дан.

Дистрибуција намирница по селима се наставља и очекује се да ће бити завршена у току сутрашњег дана. У Бољевац су допремљена три агрегата и то: два од 120 КW и један од 60 КW. Сви путеви у општини су проходни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару