Читај ми!

Честитке поводом Дана људских права

Потпредседница Владе и министарска државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички честитала је грађанима Србије Међународни дан људских права, који се 10. децембра обележава широм света. Министарка Јадранка Јоксимовић каже да је поштовање људских права уставна и законска обавеза.

Кори Удовички је у саопштењу које преноси Танјуг, указала на значај поштовања људских права и достојанства сваког појединца.

"Сви наши грађани морају имати једнака права, не само зато што су она гарантована Уставом и регулисана низом међународних докумената, већ пре свега зато што сваки појединац право на слободу и достојанство стиче својим рођењем", истакла је Удовички.

Додала је да је држава обавезна да грађанима обезбеди остварење тих права.

"Република Србија је демократска држава у којој је Уставом гарантована равноправност, без обзира на разлике у погледу пола, расе, вероисповести, језика, политичког или другог мишљења, националног или друштвеног порекла, или било којег другог облика различитости", рекла је Удовички.

Удовички је указала да је један од основних приоритета министарства којим руководи стварање ефикасног механизма за остваривање и поштовање људских права у свим сегментима друштва "јер је свака модерна држава дужна да омогући гарантовање истинске једнакости".

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је да поштовање људских права није само питање европских интеграција, већ и уставна и законска обавеза.

Јоксимовић је у саопштењу навела да је поштовање људских права саставни део модерне и уређене државе и друштва.

"Унапређивање и подстицање поштовања права човека и основних слобода сваког појединца, приоритети су Владе", истакла је Јоксимовић.

Према њеним речима, упркос напретку који је Србија остварила на том пољу, наставиће се рад на стварању ефикасних механизама за поштовање права и безбедно изражавање свих врста посебности и да као друштво покажемо да поштујемо загарантована права, саопшено је из кабинета министарке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару