Читај ми!

"Таласање" против корупције

Овогодишњи добитник награде "Верица Бараћ" емисија "Таласање – пусти причу" Радио Београда. Жири је оценио да је Радио Београд један од ретких медија у Србији који одолева свим притисцима.

"Таласање – пусти причу, у овом тренутку – пусти причу!", слушаоцима Првог програма Радио Београда ово је добро позната шпица.

У радијском студију емисије Таласање нема места празној причи. Зорка Ђукановић и Дијана Иванов Кадић постављају тешка питања, а од одговора не одустају.

"Доста нам је више ваших празних говора, ваших флоскула. долазе људи да их питамо не оно што су они желели да неко чује, него оно што људе стварно занима", каже Зорка Ђукановић.

"Недобијање одговора је одговор", додаје њена колегиница.

Забрињавајуће – том речју стање у медијима описују у Савету за борбу против корпуције. Наградом "Верица Бараћ" емисији Таласање желели су, кажу, да поруче да у Радио Београду виде изузетак.

"Желимо да таласамо и желимо да подигнемо тај муљ да исплива на површину да га ми видимо, да разбистримо ову маглу која је у Србији и која никако да се разиђе. Циљ нам је да покрећемо приче које су усталасале јавност", каже Зорка Ђукановић.

"Као што говоре о реформама, тако говоре да ће се изборити с корупцијом. Да постоји заиста систем и да постоје озбиљне институције, онда борба против корупције не би била тако тешка", каже Дијана Иванов Кадић.

Зорка Ђукановић додаје да је име Верице Бараћ остало неукаљано у Србији, па та чињеница сама говори колики је понос добити ту награду. Али и одговорност, додаје.

На таласима Радио Београда Зорка и Дијана таласају дуже од три године. Мењају се власти, теме, кажу, остају исте. Непроменљив је и њихов мотив да живом полемиком покушавају да мењају ствари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару