Читај ми!

Невреме угрожава енергетски систем

Екипе "Електромреже Србије" без обзира на изузетно тешке временске услове, који им угожавају животе, отклањају кварове у Мајданпеку, Доњем Милановцу и делу Бора, како би што пре житељи тих места добили струју.

Из "Електромреже Србије" саопштили су да је ситуација толико озбиљна да је председник Владе Србије Александар Вучић, из Израела на вези са челницима "Електропривреде Србије" и "Електромреже Србије" Александром Обрадовићем и Николом Петровићем и активно прати развој ситуације.

У саопштењу ЕМС-а се наводи да изузетно тешки временски услови угрожавају животе радника, који, без обзира на све, настављају да раде пуним интензитетом, како би грађани Мајданпека и околине што пре добили електричну енергију.

До кварова на далеководима Јавног предузећа "Електромрежа Србије" дошло је због јаке ледене кише и снажних удара ветра, због чега су становници Мајданпека и Доњег Милановца и дела Бора остали без струје, наводи се у саопштењу.

Директори ЕПС-а и ЕМС-а известили су Вучића да је максималан број екипа на терену, те да се ради на отклањању квара и проналажењу алтернативних праваца напајања.

"Ледена киша је кидала заштитну ужад, проводнике и анкер сајле на далеководним правцима на подручју Мајданпека. Такође, дошло је и до квара у трафостаници Мајданпек 1. Снажни олујни налети ветра и лед отежавају посао екипама на терену, које интензивно раде на отклањању последица хаварије", пише у саопштењу.

Наредних дана очекује се облачно, ветровито време са кишом, кажу у Хидрометеоролошком заводу.

Хладни талас из области Јадрана у Србију доноси кишу, а на западу и југозападу земље и грмљавину.

У уторак ће на северу земље дувати јак ветар, на југу Баната и орканске снаге.

У Београду ће дувати ветар јачине до 80 километара на час и не очекује се да ће направити већу штету. Савет грађанима је да припазе на поледицу, која се у оваквим ситуацијама ствара на мостовима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару