Читај ми!

Мали: Настављамо санацију клизишта

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је санирано клизиште у Волгиној улици на Звездари. Поручио је да ће надлежни наставити да решавају проблеме клизишта, којих је на територији града регистровано 127.

Синиша Мали је у изјави новинарима истакао да је вредност радова на санацији била 30 милиона динара и напоменуо да је проблем са клизиштем у Волгиној улици сада трајно решен.

"Изузетно сам задовољан квалитетом радова. Вероватно се први пут у скоријој историји Београда неко озбиљно бави санацијом клизишта", рекао је градоначелник, преноси Танјуг.

Додао је да је клизиште у Волгиној активирано још 1971. године, а више од 40 година се нико није бавио његовом санацијом.

Мали је подсетио да је пре неколико месеци решен проблем клизишта у Матице српске, те да следи решавање питања клизишта код кружног тока Раковица.

Како је додао, Градска управа је, после мајских поплава, оформила радну групу која се бави анализом клизишта на територији Београда, а и том приликом је идентификовано 127 клизишта која треба санирати.

"Очекивали смо помоћ Европске уније за финансирање тога, али је нажалост нисмо добили, тако да су сви ови радови финансирани из градског буџета", навео је Мали и рекао да се нада да ће грађани тог дела Звездаре бити задовољни.

Градоначелник је указао на неколико клизишта у Београду која су изазвали грађани нелегалном градњом, а што је, како је објаснио, тешко за санацију, јер до неких делова града механизација понекад не може ни да дође како треба.

"Санираћемо што већи број клизишта у што краћем периоду. То зависи и од финансијских средстава, али како смо кренули тако ћемо да наставимо – трајно да решавамо проблеме клизишта у Београду", закључио је Мали.

Директор "Београд пута" Иван Тејић рекао је да је то предузеће сада кадровски оспособљено да може самостално да заврши пројекте попут санације клизишта у Волгиној улици.

Говорећи о том клизишту, Тејић је рекао да је оно уређено са 10.000 кубика каменог набачаја са дренажом, што регулише сву површинску воду и води је у одводни канал, а што значи да је решење трајног карактера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару