Читај ми!

"Велико срце" за децу са посебним потребама

Отворено ново игралиште у Београду у Основној школи "Милоје Павловић" која се бави васпитањем и образовањем деце са посебним потребама. Игралиште је отворено у оквиру пројекта "Велико срце" Еуробанке и Фондације "Ана и Владе Дивац".

Директорка Сектора кредита и кредитних картица Еуробанк Магдалена Татић рекла је да је ово прво школско игралиште реновирано у оквиру пројекта, након што су 24 вртића широм Србије добила нови изглед", преноси Танјуг.

"Није нам било тешко да направимо мали преседан и први пут за четири године, колико траје пројекат, обрадујемо школарце, децу са посебним потребама из општина Чукарица, Раковица и Барајево, која похађају школу 'Милоје Павловић", напоменула је Татићева.

Поред новог игралишта, донација укључује и опремање сале за стимулацију психо-моторног развоја деце и 250 књига за школску библиотеку.

"Сигуран сам да ће се ђаци радовати новом игралишту и да ће им помоћи да остваре још боље резултате јер, колико знам, добри су спортисти и већ сад освајају завидне награде на општинским и међушколским спортским такмичењима", рекао је кошаркаш Владе Дивац.

Дивац се захвалио корисницима јединствене МастерКард картице "Велико срце", јер су омогућили да Еуробанк и Фондације "Ана и Владе Дивац" током четири године заједничког хуманитарног пројекта обрадују више од 8.000 малишана, обновом 25 дечјих игралишта на територији читаве Србије.

Истичући да је у досадашњим донацијама учествовало више од 22.000 корисника картице "Велико срце", Дивац је рекао да жели да их убудуће буде више, "да будемо тим који помаже деци".

Чланица Градског већа Мирјана Милутиновић истакла је да Град Београд настоји да унапреди решавање права деце и подсетила да се тиме бави новоосновани Савет за права детета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару