Читај ми!

Буџетска инспекција провериће пројекте НВО

Министар за рад Александар Вулин најављује да ће представници Државне ревизорске институције и буџетске инспекције проверити пројекте невладиних организација које су учествовале на конкурсу финансираног средствима тог министарства.

Aлександар Вулин каже да ће се, уколико се испостави да је било злоупотреба у вези са доделом новца невладиним организацијама, саопштити ко је за то одговоран, јавља Танјуг.

"Они ће проверити и то што је рађено протеклих шест месеци, али и протеклих десетак година. Једини ко може о томе да суди су ДРИ и буџетска инспекција, да видимо шта је урађено", истиче је Вулин.

Министар додаје да је невладин сектор огроман сектор и да је Министраство рада увело нове критеријуме, односно систем бодовања и процедура којих до сада није било, већ је комисија могла сама да одлучи ко добија средства за пројекат, а ко не.

"Сада имате критеријуме о којима комисија не може баш самостално да одлучује", поручује је Вулин.

Упитан о набавци канцеларијског намештаја, као и рачунара за Центре за социјални рад, Вулин наводи да је свим центрима за социјални рад послат списак од пет највећих увозника рачунара како би се спречило да се купују рачунари лошег квалитета.

"Они одлучују да купе шта хоће, али ми смо им дали прецизну конфигурацију која је потребна, дакле не где ће да купују, него шта ће да купују", наглашава Вулин.

Министар каже да је установљено да у 250 адреса које припадају делокругу рада Министарства немају одговарајуће рачунаре, односно софтвере који се не поклапају.

"Што се тиче намештаја, увек ћу давати налог док сам министар овог министарства, а не морају да ме послушају, да троше новац у државним предузећима, односно код буџетских корисника", истиче Вулин.

Такође, како каже, намештај се може куповати и у предузећима у којима раде особе са инвалидитетом, којима се тако може помоћи.

На ове тврдње је реаговала Нова странка која позива министра Александра Вулина да поднесе оставку.

На саопштење Нове странке реаговао је и Покрет социјалиста који сматра да је било очекивано нападати министра који инсистира да се преиспитају приоритети у спољној политици.

Како се додаје, председник Покрета социјалиста Александар Вулин увек и на сваком месту ће бити на страни оних којима је помоћ најпотребнија и као министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања неће допустити да се смање социјална давања.

Покрет социјалиста истиче да се поноси што министар Вулин препоручује центрима за социјални рад да намештај купују од добављача који запошљавају инвалиде.

"Можда вршиоци дужности опозиције очекују да министар Вулин протежира у јавним набавкама фирме регистроване на девичанским острвима као Живковићева винарија? То је могло у Живковићевој влади као што у Вучићевој не може", закључује се у саопштењу.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару