Читај ми!

Комисија за несталу децу до средине децембра

Влада Србије формираће до 15. децембра комисију која ће се бавити притужбама родитеља који сматрају да су им нестала деца.

Комисија ће бити формирана према плану достављеном Комитету министара Савета Европе, а њен рад разматран је на састанку надлежних органа Србије који се баве питањем нестале деце, одржаном поводом извршења пресуде Европског суда за људска права "Зорица Јовановић против Србије", преноси Танјуг.

На састанку коме су присуствовали представници удружења родитеља, НВО "Астра", Правног факултета Универзитета у Београду, Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства спољних послова и Републичког јавног тужилаштва, било је речи о предузимању општих мера које је наложио тај суд, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе за односе са медијима.

Представници Министарства правде и Министарства здравља представили су план достављен Комитету министара Савета Европе и позвали невладине организације и представнике родитеља да дају своје мишљење и да се изјасне о томе да ли би били спремни да узму учешћа у раду Комисије.

Изнето је више ставова представника родитеља и представника државних органа о томе како треба да се спроведу опште мере које је наложио Европски суд за људска права.

Закључено је да ће се консултације о начину извршења пресуде Европског суда за људска права наставити у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

Европски суд за људска права 26. марта 2013. године донео је пресуду у предмету Зорица Јовановић против Србије којом је утврдио да је дошло до повреде права на породични живот и обавезао Србију да подноситељки представке, у року од три месеца, испалати 10.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару