Читај ми!

Инспекција на Филозофском факултету

Просветна инспекција је била на Филозофском факултету, али још увек ништа није наложила, изјавио је министар просвете Срђан Вербић и додао да ће ускоро бити познато како ће инспекција поступити.

Срђан Вербић је рекао да не жели да кометарише изјаву декана Милоша Арсенијевића да би полиција могла да реши проблем и додао да је ситуација на Филозофском факултету врло осетљива тема, преноси Танјуг.

"Министарство се труди да помогне у овом случају, да саслуша сваког, да посаветује, тако ћемо и наставити", рекао је Вербић.

На питање шта је конкретно просветна инспекција наложила, министар је одговорио да ће ускоро сазнати шта ће наложити.

"Још ништа није наложила, просветна инспекција је била на факултету, направила увиђај и ускоро ћете сазнати шта ће наложити", истакао је Вербић.

Студенти окупљени око Самоорганизованог студентског прокрета држе у блокади Филозофски факултет више од месец дана.

Ускоро решење за просветаре

Министар Вербић је рекао да очекује да ће се школска година наставити на најрегуларнији могући начин и да се у наредном периоду мора озбиљно радити и што пре доћи до решења за платне групе.

Напомиње да је потребан конкретан план како да се у неколико корака дође до платних група за просвету, а да су сва остала решења привремена.

"Када наставници буду у платној групи која одговара њиховом степену одговорности и нивоу образовања, тек тада је то трајно решење. Све до тада, ми смо у великој опасности да они који су најбољи у сектору просвете напуштају послове, иду у потрагу за новим пословима", рекао је Вербић.

Истакао је да му је жао што се дијалог са просветним радницима одвија кроз разговоре само са представницима синдиката.

"Желим дијалог са просветним радницима на тему платних група што пре јер, колико видим, ниједан други ресор није изашао са конкретним планом, а ми о томе причамо месецима и први смо ресор који је позвао запослене у том сектору да се укључе у прављење платних група и разреда. Већ месецима то радимо", подсетио је Вербић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи