Читај ми!

Трибина у "Звезди" о приватизацији "Београд филма"

Први у низу отворених разговора о приватизацији "Београд филма" биће одржан сутра поподне у "Новом биоскопу Звезда", најавила је група "Покрет за окупацију биоскопа".

О приватизацији нашег некада највећег друштвеног предузећа за приказивање филмова и о последицама које је то имало за кинематографију и културу града говориће бивша председница Надзорног одбора "Београд филма" Миланка Јаношевић, некадашњи уредник програма у тој кући Драган Јеличић, редитељ и члан Одбора за културу и информисање Скупштине Србије Срђан Драгојевић, преноси Танјуг.

У разговору ће учествовати и члан колектива "Учитељ незналица и његови комитети" Бранимир Стојановић, радник у култури Свебор Миџић, а позвани су и представници Савета за борбу против корупције.

Бивши радници и мали акционари "Београд филма" говориће о својој борби да сачувају делатност београдских биоскопа и спрече малверзације приликом продаје свог предузећа.

Разговор, који почиње у 18 сати, модерирају новинарка Ивана Милановић Храшовец и члан "Покрета за окупацију биоскопа" Иван Велисављевић.

"Желимо да отворимо питање дивљачке приватизације 'Београд филма' као симбола односа државе према култури. Анализираћемо данашње стање београдских биоскопа и размотрити алтернативе приватизацијском моделу", наводи се у најави.

Група младих филмских аутора, културних радника и грађана, која је у петак "окупирала" "Звезду", незадовољна његовим пропадањем и желећи да допринесе културној сцени, наставља и данас са пројекцијама филмова, бесплатним за све грађане.

Покрет за окупацију биоскопа добио је у међувремену подршку бројних личности из света филма и културе, као и политичку подршку појединих посланика и странака у Скупштини Србије.

Најављено је и покретање иницијативе за преиспитивање приватизације "Београд филма", а градски секретар за културу Владан Вукосављевић, који је посетио тај биоскоп, обећао је помоћ градских власти у решавању компликоване правне ситуације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару