Читај ми!

Мали обишао обновљене куће у Обреновцу

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је завршне радове на обнови библиотеке у Првој обреновачкој основној школи и обновљене куће у насељу Стара Тамнава, за које су донатори обезбедили новац.

Школску библиотеку и куће заједно обнављају Фондација "Ана и Владе Дивац", "Винер штедише" осигурање и реосигуравајућа компанија "Винер", преноси Танјуг.

Мали је, након обиласка кућа породица Мартић и Поповић, рекао да у Обреновцу постоји више од 1.000 кућа оштећених у мајским поплавама.

"Држава је урадила оно што је могла и колико је могла. Када саберете суму која је издвојена за обнову Обреновца то прелази 50 милиона евра", рекао је Мали и додао да он и председник општине Мирослав Чучковић настоје да анимирају донаторе како би сва домаћинства била обновљена на време и у потпуности.

Мали је такође рекао да је је држава све урадила на ефикасан и транспарентан начин, те да се тачно зна коме је и колико новца отишло.

На питање шта ће бити са око 200 људи који су смештени у касарни у Обреновцу, Мали је рекао да се решава случај по случај и да се нада да ће и то ускоро бити решено.

Како је додао, људи који су смештени у касарни ни пре нису имали пребивалиште у Обреновцу, а надлежни покушавају да нађу решење за то питање.

Мали је, рекао да су куће које су данас обишли биле скроз уништене током мајских поплава и да је вода достизала и до четири метра, а да су сада потпуно обновљене захваљујући средствима донатора.

Према његовим речима, више од 300 поплављених кућа у Обреновцу је завршено уз помоћ донатора.

Градоначелник се захвалио донаторима на разумевању и помоћи коју су дали угроженим породицама и тако потпуно обновили њихова домаћинства, а поменуо је и спортисте попут Новака Ђоковића, Дејана Станковића и Владе Дивца који су доста помогли у обнови након поплава.

Фондација "Ана и Владе Дивац" у оквиру пројекта "Да сви помогнемо", а захваљујући донаторима, обнавља 100 кућа које су оштећене у мајским поплавама, од чега је 55 на теритоји општине Обреновац.

Компаније "Винер штедише" осигурање и компанија "Винер" упутиле су донације укупне вредности 95.500 евра Фондицији "Ана и Владе Дивац".

Компанија "Винер штедише" осигурање обезбедила је реконструкцију 15 породичних кућа у насељу Тамнава у Обреновцу средствима у висини 47.500 евра, док је реосигуравајућа компанија "Винер" донирала је 48.000 евра за обнову библиотеке Прве обреновачке основне школе, као и за обнову и опремање три породичне куће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару