Диковић: Јединство највећа добит параде

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић каже за РТС да су достојанство и јединство Војске највеће добити данашње параде. Генерал Диковић је захвалио грађанима, Граду Београду и Радио-телевизији Србије што су помогли да данашњи јубилеј протекне како треба.

Гостујући у Дневнику РТС-а, начелник Генералштаба је рекао да је Војска Србије на најбољи могући начин облежила два велика јубилеја, посебно 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату.

"Показали смо да све жртве, које су пале за ослобоћење нашег града, нису узалудне", истиче Диковић.

Командант данашње војне параде наводи да се Војска спремала за овај дефиле само 15 дана и додаје да је стандард за припрему оваквих догађаја од три до пет месеци.

"Руски војници који ће рализовати параду 9. маја наредне године већ вежбају", додаје Диковић.

Говорећи о значају ове параде, начелник Генералштаба истиче да је овако Војска успела да усаврши технике које je стицала годинама и да смо се уверили у сигурсност система, поузданост оруђа и оружја.

Ипак, додаје Диковић, највећа добит војне параде је што је овако показано достојанство и јединство и "да оно што се улаже у Војску Србију није узалудно".

Како каже, министар одбране Братислав Гашић је задовољан свим приказаним на "Кораку победника", али ће, додаје, коначну оцену донети председник Николић.

"При изласку са бине председник ми је да сигнал и у његовим очима сам видео да је задовољан", каже Диковић.

Према његовим речима, и председник Руске Федерације Владимир Путин је изузетно задовољан оним што је приказано на Ушћу и испред Палате "Србија".

"Изузетно је задовољан оним што су показали припадници Војске Србије у част јубилеја, његову и част председника Србије", додаје начелник Генералштаба.

Диковић је подсетио да је данас потписано више међудржавних споразума, међу којим је и споразум о војно-техничкој сарадњи са Русијом, који је потписао министар Гашић.

"Споразум пружа могућност за сарадњу у бројним фазама. То отвара бројне могућности и битно ће утицати на унапређење односа", додаје Диковић.

Начелник Генералштаба ВС захваљује свим грађанима који су "из љубави према војсци дошли да бодре војнике"

"Захваљујем се и Граду Београду, који је помогао да остваримо овај циљ. И посебно се захваљујем РТС-у на овом преносу", закључује генерал Диковић. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару