Читај ми!

Обреновац, касни обнова школа

Данас истиче рок за обнову школа у Обреновцу, коју финансира ЕУ. Екипа РТС-а уверила се да у неким школама радови нису завршени. Настава је због тога у више смена и на вишим спратовима. Надлежни кажу да је један од разлога неодговорност извођача радова. Обећавају да ће реновирање бити завршено у наредних месец дана.

У Основној школи "Посавски партизани" звоно за крај наставе чује се касније него иначе – у осам сати увече. Тада се завршава трећа смена, уведена због мањка простора.

"Волео бих да сви идемо у прву смену и да имамо горњи и доњи спрат, јер овде буде увек велика гужва", каже ученик Немања Тешић.

Пет месеци од поплаве, у оштећеном приземљу школе није се одмакло од малтерисања и фарбања радијатора. Иако има много посла, екипа РТС-а није затекла ниједног радника.

"Да то траје месец дана, то не би био проблем, али то се одужило и све је напорније и деци, и родитељима, и наставницима који раде", каже Весна Јешић, директорка школе.

У највећој школи у Обреновцу обнова није завршена у предвиђеном року, иако је прва почела да се реновира. За ту намену, Европска унија је издвојила 160 хиљада евра. У Основној школи "Јован Јовановић Змај" очекују да ће сви радови бити завршени у наредних месец дана.

Померање рока у општини објашњавају неодговорношћу извођача радова. Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић каже да су на тој школи покушали да "подвале" старе прозоре.

"Опрали су прозоре од поплаве и онда су их окренули наопачке да се линија од поплаве не види", објашњава Чучковић.

Још се обнавља и обреновачка Гимназија. Највише је оштећена у поплави, па помињани рокови за њу не важе.

"Врло брзо би требало да се изради цео пројекат и пројекат комплетне санације зграде. Очекујемо да главни радови крену после Нове године", каже директор Гимназије у Обреновцу Ивица Протић.

Рок за завршетак обнове школа подударио се са почетком грејне сезоне. Ту, по свему судећи, неће бити проблема – надлежни обећавају топле учионице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару