Читај ми!

Опасан као новинар, добродошао у ВИП ложу?

Главни и одговорни уредник листа "Дневник" Мирољуб Мијушковић није добио акредитацију за праћење војне параде јер није прошао "безбедносну проверу", али је данас добио позивницу Министарства одбране да параду прати из ВИП ложе, саопштио је УНС.

У саопштењу УНС је навео да је Мијушковић у име редакције Министарству одбране послао захтев за четири акредитације за војну параду у Београду 16. октобра, две за дописнике из Београда, једну за уредника рубрике "хроника" и једну за себе, преноси Бета.

"Звали смо Министартво одбране да питамо да ли је све у реду са акредитацијама јер нам ништа нису јављали и они су рекли да је све у реду, али да су то проследили кабинету председника Републике и да ће нам се они јавити. Након тога су из кабинета председника звали директора листа да га обавесте да ја нисам прошао безбедносну проверу и да 'је најбоље да пријавимо неког другог, како редакција не би била оштећена'", рекао је Мијушковић УНС-у.

На питање ко ради безбедносну проверу, УНС је из кабинета председника Србије добио информацију да то обављају надлежне службе Министарства унутрашњих послова и да је таква провера уобичајена процедура за све догађаје којима присуствује председник Републике.

Уредник "Дневника" данас је, иако потенцијално опасан као новинар, од Министарства одбране добио позивницу да, заједно са директором листа, параду прати из ВИП ложе, навео је УНС.

"Данас ми је стигла позивница од Министарства одбране за ВИП ложу. Био сам запањен. У ВИП ложи смем да седим, а као новинар не смем да присуствујем паради јер нисам прошао проверу. Ко овде врши провере и да ли постоји неки систем у овој држави", упитао се Мијушковић.

Он је додао и да не зна да ли сме да оде на параду са позивницом, с обзиром на то да није прошао безбедносне провере МУП-а, саопштио је УНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару