Нова фаза програма УН за Србију на пролеће

У Београду је одржан завршни састанак о стратешким приоритетима наредног петогодишњег Оквира УН за помоћ развоју Србије, који ће се пре свега тицати фундаменталних људских права, климатских промена и јавне управе.

Сесију су отворили први потпредседник Владе Србије и шеф дипломатије Ивица Дачић и стална координаторка УН у Србији Ирена Војачкова-Солорано, а поред представника Владе Србије и УН, скупу су присуствовали и партнери из међународних организација, представници донатора и цивилног друштва, преноси Танјуг.

Ивица Дачић је, на заједничкој конференцији за новинаре по завршетку сесије, најавио да ће на пролеће почети нова фаза УНДАФ-а, која би требало да буде фокусирана на пет области које су за Србију најзначајније, од фундаменталних људских права преко климатских промена до јавне управе.

Министар Дачић захваљује Уједињеним нацијама које су, како каже, одмах прискочиле у помоћ Србији погођеној поплавама.

Војачкова-Солорано наводи да су разговори вођени с представницима ресорних министарстава, а да следе консултације с представницима цивилног друштва и донаторима.

"Циљеви одрживог развоја, које ћемо финализовати до пролећа, биће циљеви за наредни петогодишњи период и спроводићемо их у сарадњи с Владом Србије, цивилним друштвом и донаторима", каже Војачкова-Солорано и указује на значај тога да дефинисани циљеви буду реални.

"Надамо се да ћемо у наредних пет година бити у могућности да унапредимо квалитет живота свих грађана Србије", истиче Војачкова-Солорано.

Додаје да ће у ту сврху бити мобилисани ресурси на глобалном нивоу, у сарадњи с Делегацијом ЕУ у Београду, Бриселом и донаторима.

Оквир УНДАФ 2016-2020. је стратешки програмски документ који описује колективне акције и стратегије УН за подстицање националног развоја, а дефинишу га заједно Влада Србије и УН, за период од пет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару