Читај ми!

Синдикати: Не рушити углед Жандармерије

Два полицијска синдиката позивају надлежене да покрену поступке против припадника Жандармерије за које се сумња да су по било ком основу прекршили закон, а медије позивају да због појединаца не руше углед целе јединице.

Репрезентативни Незавнисни синдикат полиције позива медије да се суздрже од непримерених напада и константног рушења угледа Жандармерије, "елитне јединице полиције, чији припадици даноноћно обављају најсложеније задатке, који се из дана у дан постављају пред њих", наводи се у саопштењу тог синдиката, преноси Танјуг.

"Без намере да штитимо било кога, а нарочито не оне који се баве криминалом, сматрамо да је у најмању руку неодговорно да се сви припадници ове елитне јединице стављају на стуб срама и сатанизују, због неодговорног понашања неколицине њених припадника", истиче представаник тог синидиката Велимир Лукић.

У саопштењу наводи и да "државни органи, пре свих полиција и Тужилаштво, треба да раде свој посао и покрену поступке против оних за које постоји основана сумња да су починили кривична дела".

Представник Независног полицијског сидниката Србије Момчило Видојевић, реагујући на натписе у медијима о Жандармерији, позива министра унутрашњих послова да спроведе стварне реформе у МУП-у.

"Господине Стефановићу, од тренутка када сте стали на чело МУП-а причали сте о реформама које су непоходне, што као синдикат подржавамо", наводи Видојевић у саопштењу тог синдиката.

Додаје и да се поставља логично питање да ли се те реформе споводе путем медија "изношењем многих ствари у јавност, очигледно без размишљања да се тиме нарушава углед полиције као институције и њеног елитног дела - Жандармерије".

"Већи број припадника Жандармерије су часни и поштени људи који своје задатке обављају професионално и поштено, као што су најтежи и најодговорнији послови обезбеђења деликатних скупова, Копнене зоне безбедности и слично", подсећа Видојевић.

Против више од 100 припадника Жандармерије подношене су кривичне пријаве, утврђено је безбедносном провером скоро свих 2.000 припадника ове елитне полицијске јединице, пише Блиц.

Половина жандарма који имају кривични досије, према проверама МУП-а, нису окарактерисани као "озбиљан безбедносни проблем", јер је реч о особама против којих су пријаве подношене због саобраћаја, наводи лист позивајући се на неименоване изворе у врху МУП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару