Подршка младима на Космету

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је за Србију од стратешког значаја улагање у младе људе на Косову и Метохији. Министар Вања Удовичић позвао је студенте са КиМ да конкуришу за државне стипендије Фонда за младе таленте.

Желимо да капацитет младих на Косову и Метохији искористимо за опстанак људи у покрајини, рекао је Марко Ђурић и додао да се морамо изборити да студенти Приштинског универзитета у Косовској Митровици имају будућност на Косову и Метохији.

Ђурић је у Косовској Митровици заједно са министром за спорт и омладину Вањом Удовичићем разговарао са студентима - стипендистима Фонда за младе таленте најавивши да ће Србија наставити са подршком младима у покрајини, преноси Танјуг.

"За Србију је од стратешког знајчаја улагање у младе људе на КиМ... Од најранијих дана Србија помаже и наставиће да помаже младу генерацију на Косову и Метохији", казао је Ђурић.

Он је истакао неопходност стварања младих, формираних личности, образованих и "способних да се носе са изазовима и проблемима који су огромни", додајући да у нашим младим људима на Косову лежи она врста снаге, оптимизма и енергије која је неопходна да превладамо све тешкоће.

Министар Удовичић позвао је студенте са Косова и Метохије да конкуришу за државне стипендије Фонда за младе таленте. 

"Тренутно је отворен конкурс за стипендије за државне факултете у Републици Србији, за завршне године основних академских и мастер студија. Они најбољи међу вама, имају шансу да освоје месечну државну стипендију од 30.000 динара", рекао је Удовичић током разговора са студентима. 

Министар омладине и спорта казао је да данашњом посетом Косову, као и свим претходним, држава жели да покаже да је увек уз свој народ. 

"Водимо рачуна о нашим младима, о нашим најбољим студентима са Косова, јер како данас бринемо о младима, таква ће нам будућност бити. Желимо да награду за своје знање, труд и упорност добијете овде, где сте рођени и одрасли, како бисте живели боље из дана у дан", изјавио је Удовичић.

Конкурс за стипендирање до 800 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија отворен је до 14. новембра.

Најуспешнији студенти ће добијати 30.000 динара месечно, за 10 наставних месеци колико траје једна академска година.

Кандидати могу да буду сви студенти са просечном оценом вишом од 8.50, са државних факултета и универзитета, који су на завршним годинима основних или мастер академских студија.

Након Косовске Митровице Удовичић и Ђурић су у Звечану присуствовали финалном дану Фестивала спорта, где су најбољим школарцима и средњошколцима поделили признања за остварене спортске резлутате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару