Читај ми!

Гашић: Србија има чиме да се поноси

Припадници Војске Србије наставили са припремама за војну параду уз поруку министра одбране Братислава Гашића да ће оно што ће приказати 16. октобра доказати да Србија има чиме да се поноси.

Гашић, који је на платоу између Палате Србије и Дунава присуствовао почетку званичних проба, изразио је задовољство оним што је видео, преноси Танјуг.

"То иде јако добро, све скупа ангажовано је више од 4.500 војника и мислим да Република Србија има чиме да се поноси", рекао је министар одбране.

Гашић је позвао све грађане да 16. октобра у 15.30 дођу на простор код Палате Србије и да с поносом пропрате све што је Војска Србије припремила, поводом седам деценија од ослобођења Београда.

Он је рекао да је задовољан и односом војника према припремама за војну параду.

"Чули сте војнике са колико поноса се припремају да изађу на параду", рекао је Гашић.

Према његовим речима, сви припадници система одбране су поносни што ће пред нашим бројним пријатељима приказати све вештине и способности којима располаже Војска Србије.

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић и градоначелник Београда Синиша Мали присуствовали су припремама припадника Војске Србије за војну параду.

Диковић је изразио задовољство нивоом припремљености јединица и уверење да ће 16. октобра пред бројним гостима и грађанима Војска Србије приказати шта зна у најбољем светлу.

Начелник Генералштаба Војске Србије рекао је и да ће војна опрема и средства наоружања, који ће бити приказани на паради, показати да не заостајемо за државама у региону.

"Што се тиче региона, не заостајемо ни када су у питању средства, војна опрема или људство - од неких смо бројнији и по техници и по људству", рекао је Диковић.

Према његовим речима, Румунија је и по средствима и по људству бројнија, са Бугарском смо ту негде, а имамо више војника и средстава наоружања него Хрватска, Црна Гора, Македонија...

Диковић је, такође, изразио задовољство ентузијазмом и вољом припадника Војске Србије исказаном током припрема за војну параду.

Градоначелник Београда Синиша Мали изразио је задовољство радом комуналних служби које су, такође, ангажоване на припремама за одржавање војне параде.

Мали је најавио да ће у наредним данима бити учињен додатни напор како би се урадило све што је неопходно – да градске службе у свом домену рада допринесу успешном одржавању војне параде.

Према његовим речима, Београд слави седам деценија од ослобођења у Другом светском рату, што је велики историјски тренутак и за престоницу Србије и за целу земљу, и зато је Град Београд ангажовао све комуналне службе како би та годишњица протекла у најбољем реду.

Параду ће грађани моћи да посматрају из Булевара Николе Тесле са дунавске стране, као и са Калемегдана.

Грађани који ће параду посматрати из Булевара Николе Тесле требало би да дођу најкасније до 14 сати, јер кретање у ширем реону Ушћа неће бити могуће од 15 сати.

Места уласка за грађане су: раскрсница Булевара Николе Тесле и улице Ушће у близини Тржног центра "Ушће", као и раскрсница Булевара Николе Тесле и Трешњиног цвета из правца хотела Југославија. 

Први пут после 1985. године пред Београђанима ће дефиловати сви родови војске. У уторак је генерална проба, а у четвртак ће гости и Београђани моћи да виде авионе, бродове, борбена возила, пешадију, падобранце.

Режим саобраћаја због предстојеће параде биће измењен на Булевару Николе Тесле и у Улици Ушће. Линије градског превоза које саобраћају том трасом ићи ће алтернативним правцима и користиће стајалишта на Булевару Михајла Пупина.

Грађани могу да посматрају припреме за војну параду.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару