Читај ми!

Припреме за војну параду и на реци

Војска Србије од недеље организује вежбе на простору Ушћа и Булевара Николе Тесле, где ће у четвртак бити одржана парада. Командант речних јединица каже да ће грађани бити одушевљени оним што ће видети. Сви који желе могу од недеље да прате припреме војске за параду.

Последњи учесници војне параде стигли су у Београд. Реч је о припадницима Првог речног одреда из Новог Сада који су се придружили колегама који су стационирани у главном граду.

Слободан Стојковић из Другог речног одреда није ни био рођен када је пре 29 година одржана претходна парада.

"На овако величанственом догађају не може свако да учествује и мислим да је сјајно што се одржава у овом тренутку", каже Слободан Стојковић. 

Заставу речних јединица на дефилеу носиће чамац за речну патролу. Његов командант каже да ће грађани бити одушевљени оним што ће видети на паради.

Иван Илић из Другог речног одреда каже да је његов брод најбржи брод речне флотиле и представља њен понос.

"Велика је част и задовољство што ћу учествовати на овој паради, ово је велики догађај за све нас, за мене, за моју посаду и за моју јединицу", каже Илић.

Други одред речне флотиле угостио је и припаднике других јединица које ће учествовати на паради. Због тога је више посла и у кухињи.

"Свежа храна је као и увек у најбољем реду, преко 400 оброка поделимо, сви су задовољни и све у најбољем реду протиче", каже кувар Марко Миловановић.

Припадници речне флотиле дебитоваће на војној паради. Кажу да су спремни.

"Грађани ће моћи са позиција на којима смо замислили да дајемо рубни поздрав – да гледају учеснике дефилеа и да их поздраве. То ће бити део код Дорћола, испод Калемегдана код хотела 'Југославија', код саме бине и на Земунском кеју", каже Смиљан Ружић, командант Другог речног одреда и сидришта Ушће.

Централна бина спремна је за параду, а надлежне службе су поткресале грање како би посетиоци несметано гледали дефиле речне флотиле.

Од недеље па до 16. октобра – дана одржавања параде, саобраћај на Булевару Николе Тесле и у Улици Ушће биће под посебним режимом. Линије градског превоза које саобраћају том трасом ићи ће алтернативним правцима и користиће стајалишта на Булевару Михајла Пупина.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару