Читај ми!

Мали: Припреме за параду теку по плану

Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да припреме за организацију војне параде, која ће бити одржана 16. октобра, теку по плану, те да је та манифестација прилика да се престоница Србије представи на прави начин.

Синиша Мали је гостујући у "Београдској хроници", рекао да Град Београд има рок до недеље, 12. октобра да припреми све што је потребно за војну параду, а после тог датума ће се спроводити ситна дотеривања и радови.

"Сви ресурси које град има у овом тренутку су ангажовани на томе да следеће седмице све прође како треба", рекао је Мали.

Говорећи о међународној и регионалној сарадњи Београда, Мали је подсетио да је током ове седмице боравио у Атини и Бечу, где се срео са тамошњим градоначелницима, али и потенцијалним инвеститорима, са којима је разговарао о више тема од значаја за Београд и његов развој.

Мали је објаснио да је у Атини, између осталог, присуствовао скупу највећих инвеститора из Грчке, којима је представио реформски пакет Владе Србије, Србију и Београд као инвестиционе дестинације, пројекат "Београд на води", пројекат изградње обилазнице...

Подсећајући да су инвеститори из Грчке у последњих десетак година инвестирали више од 2,5 милијарди евра у Србију, Мали је рекао да је посету Атини искористио да говори о пројектима који треба да промене изглед Београда и направе од њега још бољу инвестициону дестинацију.

Говорећи о посети Бечу, Мали је рекао да је аустријска престоница пример за све нас како град треба и може да буде организован.

"Међународна сарадња Београда са градовима у региону је изузетно значајна јер су главни градови локомотиве сарадње, а што је боља и дубља та сарадња, боља је и економска, политичка, културна сарадња земаља", сматра Мали.

Рекао је и да сарадња градова региона треба да кулминира на самиту градоначелника који ће на пролеће следеће године бити одржан у Београду.

Градоначелник Београда је такође рекао да увек треба да учимо од других и на њиховим искуствима, те да треба видети како раде успешнији и бољи од нас.

У том контексту, Мали је навео да бечке електране имају годишњи приход од две милијарде евра, и праве добит Бечу од око 50 милиона евра, док је са друге стране, свих 29 београдских предузећа прошле године имало добит од пет милиона евра. "Наравно ми смо то наследили и ове године очекујем да ће та добит бити 10 милиона евра", рекао је Мали.

Мали је рекао и да је претходна власт водила погрешну политику решавања мањка тако што је узимала кредите и на пример, градила вртиће, чија је просечна цена три до четири милиона евра, уместо да је постојало јавно-приватно партнерство.

Када је реч о све чешћим нападима на возаче ГСП, Мали је рекао да је покренута јавна набавка за видео-надзор у превозу, а она се затвара 24. октобра, након чега ће бити позната компанија која ће радити опремање возила са камерама.

"То ће допринети сигурност возача, а ја апелујем на све који учествују у превозу да поштују посао који раде возачи, а који није нимало лак", рекао је Мали и додао да ће Градска управа учинити све да се њихова безбедност побољша, за шта је видео-надзор најефикаснији начин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару