Читај ми!

Полемика око "Утиска недеље"

Преговори са ауторком емисије "Утисак недеље" Ољом Бећковић и ПГ "Мрежа" нису били успешни, саопштио Б92. Бећковићева: Не разумем саопштење, очекујем да Б92 поштује уговор. Премијеру Вучићу не смета ни једна емисија, каже Братислав Гашић (СНС).

Компанија Б92 у саопштењу са "жаљењем констатује да се напори и предлози за побољшање дугогодишње сарадње са ауторком емисије 'Утисак недеље' Ољом Бећковић и Продукцијском групом 'Мрежа', нису показали успешним", пренео је Фонет.

"Исход преговора компаније Б92 о наставку сарадње са Ољом Бећковић и ПГ 'Мрежа' такав је да је од стране ауторке емисије 'Утисак недеље" и продукцијске куће дошло, не само до одсуства разумевања и подршке, него и до тешког нарушавања професионалне етике изјавама датим у јавности и оптужбама за наводне уцене и ултиматуме, а са очигледном намером дискредитације компаније Б92", указује се у саопштењу.

Руководство Б92 "разочарано је понашањем госпође Бећковић", напомиње се у саопштењу, "нарочито ако се узме у обзир 12 година сарадње и верности, улагања у њу око два милиона евра и значајна промоција широм Б92 мреже, као и на другим местима".

Према саопштењу, "закључак који би могао да се наметне је да Оља Бећковић и ПГ 'Мрежа' своје погрдне изјаве користе како би створили негативну атмосферу, нарушили углед и извршили притисак на слободу уређивачке политике компаније Б92, а све у покушају да побољшају своје преговарачке позиције".

"Из свега наведеног, даља сарадња компаније Б92 са Ољом Бећковић и ПГ 'Мрежа' представљаће тежак изазов", наводи се на крају саопштења Компаније Б92.

Ауторка емисије "Утисак недеље" Оља Бећковић рекла је да "не разуме" саопштење ТВ Б92 и да очекује да ће та станица поштовати уговор о емитовању њене емисије.

"Очекујем да се они (Б92) понашају професионално, да поштују уговор и да радим у недељу", рекла је Оља Бећковић за Блиц, додајући да не зна шта значи формулација из саопштења телевизије да ће сарадња са Ољом Бећковић и ПГ "Мрежа представљати" "тежак изазов".

Ауторка је додала да на основу тога не може да закључи да ли је уговор који има са Б92 раскинут.

ПГ Мрежа: Шта је Б92 хтео да каже?

Продукцијска група Мрежа, као извршни продуцент "Утиска недеље" и ауторка Оља Бећковић позвали су ТВ Б92 да објасни јавности "шта заправо мисле" и "шта су хтели да кажу у данашњем саопштењу" у вези са том емисијом.

"Зашто смо последњих дана и месеци међусобно 'неуспешно' преговарали кад имамо обострано успешан, јасан и прецизан уговор? Да ли под 'тешким нарушавањем етике' мислите на ваш захтев да се ауторка и продукција за 24 сата изјасне о значајној новини за све - премештању најгледанијег програма на кабловску телевизију без концепције, гледаности и сигурне будућности", пише у саопштењу Мреже, које преноси Бета.

Та кућа је Телевизији Б92 поставила питање да ли стварно мисли да је за протеклих 12 година, колико се Утисак недеље емитује на Б92 само та телевизија промовисала Утисак недеље, а да Утисак није промовисао Б92?

"Да ли је могуће да сте само улагали у Утисак недеље? Колико је Б92 зарадила од Утиска недеље за ових 12 година?", пише у поруци Мреже Телевизији Б92.

Та продукција је упитала Б92 и то које су то изјаве Мреже и Оље Бећковић биле погрдне и створиле негативну атмосферу.

"Можда она (изјава) да је стављање пред свршен чин у петак поподне - ултиматум? А како ви то зовете? На крају питање које нас можда и највише занима - ко се крије иза шифре менаџмент Б92?", пита у саопштењу ПГ Мрежа.

Адвокат позива Б92 да поштује уговор

Адвокат Горан Драганић, правни заступник ауторке емисије "Утисак недеље" Оље Бећковић, оценио је да није постојала искрена намера руководства ТВ Б92 у вези са наставком емитовања те емисије и позвао руководство те куће да поштује закон, потписани уговор и углед куће коју представљају.

"Нажалост, показало се да је једини циљ Б92 у целој овој ситуацији био да се по сваку цену обустави и спречи емитовање ове емисије на националној фреквенцији. Из којих разлога, то најбоље зна руководство ове ТВ куће", навео је Драганић у саопштењу достављеном Бети.

Он је додао да је права истина да Оља Бећковић није водила никакве "преговоре" са Б92 о "наставку сарадње", јер је сарадња уговорена постојећим и још увек важећим уговором све до марта 2015. године.

Он је навео и да је Оља Бећковић без размишљања "одбила непристојну понуду за прелазак њене емисије на Б92-инфо уз значајно већи ауторски хонорар", што је, како је рекао, највећи доказ да наводи у појединим медијима да она финансијски уцењује Б92 немају никаквог смисла.

"Још једном јавно позивамо руководство ТВ Б92 да поштује закон, потписани уговор и углед куће коју представљају. Ништа више ни мање од тога не тражимо", навео је у изјави адвокат Горан Драганић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару