Читај ми!

На војној паради сви родови војске

Министар одбране Братислав Гашић рекао је за РТС да ће сви родови војске учествовати на војној паради у ширем спектру него што је било у Ужицу или Крушевцу. На параду ћe бити позвани сви савезници српске, односно југословенске војске у Првом и Другом светском рату.

Гостујући у Дневнику РТС-а, министар одбране Братислав Гашић рекао је да је задња велика војна парада у Београду одржана у мају 1985. године, а да је војска у склопу припрема обележавања 70 година од ослобођења Београда и 100 година од почетка Првог светског рата ушла у припреме за обележавање октобарских свечаности. 

Гашић је позвао грађане Србије да дођу на војну параду, која ће се одржати у Београду 16. октобра. 

"У овом тренутку врше се извиђања локације испред Палате Србија и желимо да из свих крајева Србије грађани дођу да виде параду", рекао је Гашић.

Према његовим речима, сви родови Војске Србије учествоваће у паради у ширем спектру него што је било у Ужицу или Крушевцу. 

"Желимо да покажемо шта је Војска Србије у протекле две и по године учинила када је у питању обука и модернизација, а биће присутна и наменска индустрија да покажемо са чиме наступамо на трећем тржишту", рекао је Гашић.

На параду ће бити позвани сви савезници српске, тада југословенске војске и у Првом и Другом светском рату, све заставе ће се вијорити јер Србија жели да ода почаст онима који су изгубили животе, рекао је министар одбране.

Говорећи о односу Србије и НАТО-а, Гашић каже да је Србија донела одлуку да је војно неутрална држава, а у претходном периоду потписала је уговоре са партнерима НАТО-а јер жели да активно учествује у Партнерству за мир.

Министар каже да заједничким вежбама са НАТО-ом, Србија показује да је поуздан партнер, али то не значи да Србија иде ка НАТО-у.

"Као што имамо заједничке војне вежбе са Руском Федерацијом, имамо и са Мађарском и Румунијом, и са низом земаља са којим имамо војне споразуме, Србија показује колико је одговорна и колико поштује партнере", истакао је Гашић. 

Говорећи о стању у Текији, погођеној недавним поплавама, Гашић је рекао да је циљ био да војска до краја недеље помогне у рашчишћавању дворишта и кућа, а да сада у поплављеним подручјима разна друга предузећа преузимају санацију и раде свој посао и да се тај план остварује.

Министар одбране је поновио да је и војска укључена у расветљавање инцидента у коме је претучен брат премијера Александра Вучића и додао да се неће изјашњавати о томе док се истрага не заврши. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару