Читај ми!

Руски Крстур добио нову спортску халу

У Руском Крстуру, у општини Кула, свечано је отворена нова школска спортска хала. Халу отворио председник Покрајинске владе Бојан Пајтић.

За изградњу овог објекта покрајина је издвојила више од 140 милиона динара, а још око 22 милиона обезбеђено је месним самодоприносом и из буџета општине Кула, преноси Танјуг.

Салу површине 3.800 квадратних метара користиће основна и средња школа "Петро Кузмјак" са интернатом за 80 ученика.

Како је планирано, објекат ће користити и спортско друштво "Русин" које постоји више од 80 година и има 11 спортских клубова, као и Дом културе и русински народни театар "Ђађа", а биће коришћен и за традиционалне културно-забавне манифестације.

Биро Покрајинске владе за односе с јавношћу саопштио је да је Пајтић истовремено у том месту, у којем већинско становништво чине припадници русинске националне заједнице, отворио и традиционалну манифестацију "Дани крстурске паприке".

Обраћајући се окупљеним мештанима и гостима, Пајтић је истакао да је Покрајинска влада обезбедила новац за изградњу тог спортског објекта, који ће "омогућити да се деца и одрасли баве спортом, да се одржавају културне манифестације и негује традиција".

Председник Месне заједнице Владимир Олеар изразио је задовољство тиме што је завршена школска спортска хала, чија је изградња почела пре десетак година.

У саопштењу је прецизирано да је за изградњу те спортске хале покрајински Фонд за капитална улагања издвојио 142,8 милиона динара, општина Кула 3,8 милиона, а становници Руског Крстура су из месног самодоприноса обезбедили 18,1 милион динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи