Читај ми!

Косјерић страхује од нових поплава

У општини Косјерић и даље је ванредна ситуација у две месне заједнице. Војска механизацијом повезала већину одсечених заселака. На поновно успостављање путне мреже житељи Косјерића чекају од маја. Од нових падавина посебно страхују они чија су домаћинства сваки пут на удару река и бујица.

У домаћинству породице Николић стално су у приправности због нових падавина, иако је механизација санирала корито Сечице у Косјерићу.

"Пратимо прогнозу као никад до сад. Три пута за три месеца, не може да се исуше просторије. Таман се среди, нешто се уради, оно наиђе и поплави поново, уништи све", рекао је Раде Николић из Сече Реке.

Захваљујући војсци поново је успостављена комуникација са 140 домаћинстава из Сече Реке и Годечева, која су после последњег невремена била одсечена од општине.

"Овом акцијом данас сва домаћинства имају основну комуникацију за најпрече и основне потребе, а акција уређења путних праваца и даље ће се наставити, захваљући Војсци Србије, превасходно локалној заједници", рекао је Миломир Јовановић из општинског Штаба за ванредне ситуације.

У Месној заједници Маковиште има житеља који на пут чекају три месеца. Мајске поплаве оставиле су без пута и седам домаћинстава у засеоку Провалије, испод Повлена. Реч је углавном о старачким домаћинствима у којима је шест тешких болесника.

"Муж је болесан од колена, мени обе руке дрхте, а деверу ми је рука сломљена, не сме ништа да ради, јетрва ми је исто болесна", каже Аница Милошевић из засеока Провалије.

О њима се тренутно старају деца и родбина, али међу њима нема медицинских радника. Додатни проблем је и брига око стоке.

"Потребна је и лекарска помоћ за људе и ветеринарска помоћ, јер нико не може да дође када нема пута", каже Милица Лазић из Ваљева.

Светозар Милошевић свакодневни контакт с породицом одржава телефоном. У мају је троје деце евакуисао у тазбину у Ариље и уписао у тамошњу школу.

"Тамо иду у школу и тамо ће ићи. На овакав начин нема логике да их вратим", каже Милошевић.

Председник Општине каже да се интензивно ради на отклањању последица поплава и невремена.

"Трудимо се да санирамо и у догледно време сигурно ћемо све санирати и сваком селу и сваком домаћинству прићи", рекао је председник општине Косјерић Милијан Стојанић.

Ванредна ситуација у две месне заједнице и даље остаје на снази, док се у потпуности не оспособи комуникација са остатком општине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи